Друштво

У наредних месец дана богат културно-забавни програм у пријепољском Дому културе

Биоскопске пројекције филмова, представе за децу и одрасле, школа цртања, манифестација „Ћетенија уз пјесму и игру“, бројне промоције и изложбе, обележиће јесењи део репертоара Дома културе у Пријепољу. Сви програми биће организовани уз поштовање прописаних мера у циљу спречавања ширења корона вируса.

Након дуже паузе у организацији манифестација услед мера превенције ширења корона вируса, пријепољски Дом културе је за октобар припремио богат културно-забавни програм за децу и одрасле.

Већ од 14. октобра почињемо прво са позориштем, са представом “Не играј на Енглезе”, у извођењу Аматерског позоришта Дома културе – вечерња сцена. То ће бити једна увертира, односно припрема за њихову мини турнеју по Војводини, у оквиру које ће посетити позоришта у Беочину и Зрењанину. Након тога гостују у Сенти, на Позоришним данима Јована Ђорђевића. Следећег викенда креће Школа сликања и цртања за децу основних школа, где ће менторка бити професорица ликовне културе Ивана Мандић. То ће бити симпатична прича, а ми ћемо се недељно трудити да имамо изложбу свих тих радова које деца насликају током боравка у Школи – каже Адмира Мостарац, вршитељка дужности директора Дома културе у Пријепољу.

Крајем октобра планирана је премијера дечије представе „Хајдуци“, за коју ће бити слободан улаз.

Неће изостати ни манифестација „Ћетенија уз пјесму и игру“, а 26. и 27. октобра планирамо обуку за полазнике и полазнице који желе да науче како се спрема ћетенија. На тај начин радимо на очувању културе и традиције, а сама манифестација ће бити одржана почетком новембра – истиче Мостарац.

Пријепољци и Пријепољке ће и у првој половини новембра моћи да уживају у богатој понуди културно-забавних садржаја.

Монодрама “Ово није државни посао” биће одиграна 4. новембра, након чега следи изложба “Санџак инспирација уметника”. Имаћемо још једну изложбу, промоцију књиге, а у међувремену смо планирали да одржимо једну професионалну представу “Рај на земљи”, која је комедија, а ових дана смех је нешто што нам највише и недостаје – закључује в.д. директора Дома културе Адмира Мостарац.

Препорука је да публика раније долази на представе и друге манифестације, како би се избегло непотребно стварање гужве и испоштовале мере о обавезној дистанци. За улазак у Дом културе неопходно је ношење маске, а посетиоцима манифестација ће на улазу бесконтактним топломером бити мерена телесна температура.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *