У недељу 20. Меморијални турнир „Ферид Мезилџић – Фара“

У недељу 20. Меморијални турнир „Ферид Мезилџић – Фара“

Турнир посвећеном чувеном спортисти, тренеру, професору физичког васпитања и једном од оснивача женске одбојке у Пријепољу,  Фериду Мезилџићу Фари традиционално ће и ове године окупити четири женске одбојкашке екипе.

У недељу, 6. октобра очекује нас један спектакл да 20. пут обележимо годишњицу смрти Ферида Мезилџића Фаре. Долазе нам екипе Јединства из Ужица, која је дуго година била првак Србије, Рудар из Пљеваља и Јединство из Бијелог Поља – каже Тренер одбојкашког клуба „Трендтекс“ Денијал Мезилџић, који обећава добро дружење и квалитетне утакмице.

Турнир почиње у 10.30 сати. Прву утакмицу ће одиграти „Трендтекс“ и Рудар из Пљеваља. Након тога следи отварање турнира, а од 12 сати састају се Јединство из Ужица и Јединство из Бијелог Поља. У 14 сати одиграће се утакмица за треће место, док је финална утакмица на проограму у 16.30. У оквиру турнира традиционално ће бити одиграна ревијална утакмица између ветеранки пријепољског клуба и селекције турнира.

И ове године биће одигран један ревијални сет или два, видећемо колико буду могле да издрже девојке. Има интересовања из Београда да ће доћи неке бивше играчице тако да настављамо са том традицијом – истакао је Денијал Мезилџић.

Из Одбијкашког савеза Србије стигло је обећање да ће током меморијалног турнира у Пријепоље стићи пехар који су одбојкашице Србије освојиле на Европском првенству у Турској пре месец дана.

Ја сам пре десетак дана звао секретара Одбојкашког савеза Србије Ивана Кнежевића и изложио му ту замисао и њему се свидела та идеја тако да је то већ кренуло. Прошле недеље пехар је гостовао у Лебанама, затим је обишао Краљево и Крушевац, а аданас је у Младеновцу. Надам се да ћемо и ми имати ту срећу да га добијемо у недељу како би наше младе одбојкашице али и сви заинтересовани грађани имали прилику да се слоикају са пехаром за успомену – оптимиста је Мезилџић.

Иако турнир већ двадест година краси другарство и фер плеј победнику турнира ће припасти прелазни пехар, док ће све екипе учеснице добити захвалнице.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *