Ђаци генерације и најбољи спортисти на пријему код председника Општине

Ђаци генерације и најбољи спортисти на пријему код председника Општине

Ђаци генерације и ученици са најистакнутијим спортским успесима у прошлој школској години били су гости председника Општине Драгољуба Зиндовића и председнице Скупштине општине Стане Марковић, који су им честитали на успесима и доделили пригодне награде.

Ђацима генерације свих 8 основних и 3 средње школе у Пријепољу и ученицима који су током прошле школске године забележили значајне спортске резултате, председник Општине честитао је на успеху и истакао да ће општина Пријепоље увек подржавати и награђивати најуспешније ђаке.

„Ви сте најзаслужнији за своје успехе, али ово су успеси и ваших наставника, и ваших родитеља, али и целе општине Пријепоље која данас има чиме да се поноси“, нагласио је Зиндовић.

Ученици и ученице кажу да их престижна звања ђака генерације и овакви пријеми додатно мотивишу да наставе са добрим успесима. Ипак, више од половине ђака генерације основних школа своје средњошколско образовање неће наставити у Пријепољу, већ у некој од средњих медицинских школа у Србији или Црној Гори.

Осим петицама, неколико ученика се током прошле године окитило и медаљама са спортских такмичења.

prijem
Пријем најбољих спортиста међу ученицима основних и средњих школа

Одбојкашка екипа Основне школе „Свети Сава“ из Бостана у протеклој школској години је освојила прво место на државном првенству основних школа у одбојци, што је највиши ранг када су у питању такмичења у оквиру школског спорта. Успесима и медаљама са државних и међународних такмичења окитили су се и средњошколци Армин Синанчевић и Ђорђе Пјановић, који су већ почели са припремама за нова међународна такмичења.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци