У општини Пријепоље уведена ванредна ситуација због учесталих напада паса луталица

У општини Пријепоље уведена ванредна ситуација због учесталих напада паса луталица

У општини Пријепоље је данас уведена ванредна ситуација због учесталих напада паса луталица на грађане. Хитно ће бити ангажована фирма која ће уклонити опасне псе са улица, а ово је укупно трећа ванредна ситуација која је тренутно на снази у општини Пријепоље.

Од почетка године до 21. јануара у Хитној служби Дома здравља Пријепоље је збринуто 12 особа због повреда које су им нанели пси луталице. Последњих дана напади су учестали, а наши суграђани су претрпели озбиљне повреде. Све то захтевало је хитне мере општинске власти, односно Штаба за ванредне ситуације Општине Пријепоље.

Председник општине Пријепоље и командант Штаба Владимир Бабић каже да су догађаји од претходних дана захтевали хитну реакцију, а да поштовање процедуре за објављивање јавне набавке није довољно брзо за решавање овог проблема због чега је проглашена ванредна ситуација. По хитном поступку ће бити ангажована фирма да уклони опасне псе са улица јер је безбедност грађана на првом месту. Нагласио је да ће током следеће седмице бити расписана јавна набавка у редовном поступку из планираних буџетских средстава.

Хитна акција би требало, према речима председника општине, да буде што краћа, са једном или две интервенције и са циљем да се уклоне опасни пси са улица.

Председник Општине је позвао све који знају фирме које могу да пруже ове услуге да се јаве, да помогну и нагласио да су представници организација цивилног друштва рекли да су већ уклонили 15-ак опасних паса са улица, као и да је увођење ванредног стања суров начин за решавање овог проблема.

Како би се проблем што брже решавао, проглашена је ванредна ситуација. Оно што је неуобичајено јесте да је ово трећа ванредна ситуација у општини Пријепоље која је на снази. Прва је проглашена због епидемије корона вируса, друга због снежних падавина и чишћења путева на делу територије општине.

Председник Општине каже да то што су на снази три ванредне ситуације значи да се нису стекли услови да се укине ово стање ни по једном основу. Како каже, зна да ове мере нису популарне, али су неопходне.

Увођењу ванредне ситуације претходило је неколико напада паса на грађане, при чему су појединима нанете и озбиљне повреде. За три дана здравствену помоћ због уједа паса луталица затражиле су 4 особе. Хитне мере које представници општинске власти предузимају требало би да осигурају свима да се безбедно крећу улицама, али и да проблематични пси буду збринути и третирани на хуман начин.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *