У Пријепољској гимназији два, а у Техничкој школи четири радника технолошки вишак

У Пријепољској гимназији два, а у Техничкој школи четири радника технолошки вишак

У три пријепољске средње школе ове године је уписан 261 ученик и ученица, што је за 47 ђака мање у односу на прошлу годину.

У Пријепољској гимназији већи број наставног кадра у нову школску годину улази са значајним смањењем фонда часова, док су две раднице на одржавању хигијене технолошки вишак.

„Ово је трећа година како уписујемо по једно одељење мање, тако да се та нека транзиција завршава следеће године, када ћемо уместо 16 имати 12 одељења, што ће проузроковати баш велике проблеме“, каже Војислав Чабаркапа, директор Пријепољске гимназије.

Он додаје да ће, уколико се овакав тренд смањења уписа настави, следеће године скоро четвртина запослених у Гимназији постати технолошки вишак.

Највише проблема са технолошким вишком има Техничка школа, где ће, према речима директора Небојше Јевтовића, највероватније доћи до отпуштања два помоћна радника, једног административног радника и једног професора практичне наставе. Велики број професора и професорки ће остати без дела норми, а највише смањење норме је код професора физике – чак 60%.

Будући да је још у првом уписном кругу Економско-трговинска школа попунила сва одељења свих смерова и уписала укупно 120 ђака, у овој школи, према речима директора Ермедина Дурана, за сада нема технолошких вишкова, а ни значајнијих смањења норми запослених.

Школска управа Ужице је за све директоре основних и средњих школа из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши за 25. август заказала седницу у Новој Вароши, у Основној школи Живко Љујић, на којој ће главна тема бити технолошки вишкови и проблеми са нормама наставног особља.

Подели на мрежама

Повезани чланци