У Пријепољу 15 новооболелих – Почела вакцинација за незаказане

У Пријепољу 15 новооболелих – Почела вакцинација за незаказане

Иако нешто мањи него претходних неколико дана, број заражених корона вирусом у Пријепољу и даље је веома висок. Према најновијим подацим Завода за јавно здравље Ужице у претходна 24 сата присуство корона вируса потврђено код још 15 особа, док су на територији Златиборског округа позитиван налаз добиле 134 особе.

У ковид амбуланти током претходног дана обављена су 122 прегледа –  31 први и 91 контролни преглед, док је у Ковид болницу у Прибоју упућено пет пацијената. Са 15 нових случајева инфекције, колико је регистровано у последња 24 сата, Пријепоље је по броју новоинфицираних на четвртом месту, после Ужица, Пожеге и Ариља.

Од  почетка епидемије у Златиборском округу  укупно су заражене 25.064 особе. Највише у Ужицу – 8448. Следе Пожега са 2617 особа, Ариље са 2547 оболелих, док је на четвртом месту Пријепоље, где су од почетка епидемије позитиван тест добиле 2554 особе.

У ковид болници у Прибоју на лечењу је 98 пацијената, од тога пет на респиратору. У изолационом одељењу Опште болнице у Пријепољу је седам особа, док су укупно у болницама Здравственог центра Ужице хоспитализоване 433 особе.

У Србији су у протекла 24 сата тестиране 18.233 особе. На корона вирус позитивно је њих 4.398. Од последица инфекције преминуло је 40 оболелих.

На болничком лечењу су 7.894 особе,  док је на респираторима 271 пацијент са тешком клиничком сликом.

У Дому здравља Пријепоље и Здравственој станици Бродарево почела је вакцинација особа које се нису пријавиле на сајту Е-управа или су пријављени али још увек нису добиле свој термин. Имунизација ће бити могућа вакцинама Астра Зенека и Синофарм. У Дому здравља Пријепоље незаказани пацијенти се могу вакцинисати од 8 до 20 сати, а у Бродареву од 8 до 14 часова.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци