У Пријепољу две новозаражене особе – Мање пацијената у изолационом одељењу

У Пријепољу две новозаражене особе – Мање пацијената у изолационом одељењу

Завод за јавно здравље Ужице потврдио је два нова случаја инфекције Ковидом 19 у Пријепољу, укупно 19 у Златиборском округу, подаци су Завода за јавно Здравље Ужице. У изолационом одељењу Пријепољске болнице четири пацијента мање у односу на претходни дан.

Од последњег пресека у Златиборском округу од 19 потврђених случајева највише их је у Прибоју – 6. Затим следе Ариље и Пожега са по три нова случаја инфекције. У Пријепољу и Ужицу по два нова случаја, док је у Бајиној Башти, Новој Вароши и Чајетини регистрован по један нови случај заразе.

Према подацима ужичког Завода за јавно здравље од почетка епидемије до данас у Пријепољу је потврђен 161 случај инфекције корона вирусом, док је у Златиборском округу укупно регистровано 2.285 особа позитивних на Ковид 19.

У изолационом одељењу пријепољске опште болнице смештено је 10 пацијената који су тестирани и чекају резултате теста, што је за 4 мање у односу на претходни дан.  Међу њима нема позитивних на Ковид 19 нити пацијената на респираторима , а у протекла 24 сата није било преминулих на овом одељењу, наводи се у саопштењу Опште болнице у Пријепољу.

У ужичкој болници тренутно је смештено 165 пацијената. На интензивној нези налази се 18 пацијента, док је њих11 на респираторима, подаци су Здравственог центра Ужице. У Ковид болници у Крчагову, смештено је 44 пацијента, док је у Специјалној болници Чигота тренутно на лечењу 13 особа.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *