У Пријепољу један нови случај инфекције корона вирусом

У Пријепољу један нови случај инфекције корона вирусом

Завод за јавно здравље Ужице потврдио је један нови случај инфекције Ковидом 19 у Пријепољу, укупно шест у Златиборском округу. Према речима лекара, број пацијената са симптомима Корона вируса, који се јављају у пријепољске здравствене установе, постепено се смањује.

Од последњег пресека у Златиборском округу потврђено је шест нових случајева инфекције Корона вирусом, од тога двоје у Ужицу и по једно у Ариљу, Косјерићу, Сјеници и Пријепољу.

Према подацима ужичког Завода за јавно здравље од почетка епидемије до данас у Пријепољу је потврђено 169 случајева инфекције корона вирусом, док је у Златиборском округу укупно регистровано 2.365 особа позитивних на Ковид 19. Према речима директора Опште болнице у Пријепољу доктора Зорана Дробњака у последњих 48 сати у овој здравственој установи није преминуо ниједан пацијент позитиван на Ковид 19.

Данас смо имали шест особа у изолационом одељењу и једног пацијента коме је стигао позитиван резултат и који је тренспортован за Ужице. Генерално нам долази мање пацијената са симптомима Корона вируса, али то никако не значи да треба смањити опрез и поштовање мера превенције, у којима се наше становништво показало као врло дисциплиновано. Поштовање мера је неопходно и даље и само то ће нам помоћи да се до краја изборимо са овим вирусом – каже доктор Зоран Дробњак, директор Опште болнице у Пријепољу.

Доктор Елмедин Чичић, начелник Медицине рада, као и други лекари који у Дому здравља раде са одраслим становништвом, редовно дежура и у Ковид амбуланти.

Имамо благ пад особа које се јављају на преглед у Ковид амбуланту. Посебно је приметан пад оних који се јављају први пут, док је бој контролних прегледа и даље доста висок, па је обим рада у Ковид амбуланти и даље велики – истиче др Чичић.

У ужичкој болници тренутно је смештено 158 пацијената, а у Ковид болници у Крчагову 46 пацијента. На интензивној нези налази се 17 пацијента, од тога 8-оро на респираторима, подаци су Здравственог центра Ужице.

У Србији је данас забележено 163-оје новозаражених, а преминуло је пет особа које су биле позитивне на Ковид 19, саопштило је Министарство здравља.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *