У школске клупе пријепољских основних школа селa 332 ђака првака

У школске клупе пријепољских основних школа селa 332 ђака првака

Нова генерација основаца данас је са првим школским звоном прешла из света игре у свет одговорности и обавеза. Први пут у школске клупе у општини Пријепоље селa су 332 ђака првака, а екипа наше телевизије забележила је свечани пријем првака у Основној школи „Владимир Перић Валтер“.

Са осмехом или уз сузе, уз велику дозу треме и неизвесности, са жељом да стичу нова знања и пријатељства, у Основну школу „Владимир Перић Валтер“ пошло је 125 дечака и девојчица.

Први школски дан је био веома емотиван и за родитеље, који су са великим ентузијазмом и надом у сјајне образовне успехе, али и дозу стрепње због нових изазова, довели своје ђаке прваке.

Узбуђење нису криле ни учитељице, нестрпљиве да се упознају са својим новим одељењима.

Након интонирања химне, ђаке је поздравио директор Милинко Мићевић и честитао им полазак у школу, са жељом да изузетним успесима име ове школе проносе широм Србије и света.

Свака учитељица је прозвала своје ученике и ученице, који су се са родитељима упутили у учионице у којима ће вредно радити у наредне четири године.

Првог дана школе деца су упознала нове, или се срели са старим другарима из вртића и предшколског, стварајући пријатељства која ће трајати дуги низ година.

У знак добродошлице, сваког ђака је на клупи дочекао ранац, поклон локалне самоуправе, као и слатки пакет, дар компаније „Бамби“ из Пожаревца. Општина Пријепоље је обезбедила и новац за куповину уџбеника за ђаке првог разреда, који ће бити уплаћен на жиро рачуне родитеља. Свим ђацима првацима, али и ученицима и ученицама старијих разреда желимо срећну и успешну нову школску годину.

Шта кажу деца, родитељи и учитељица само неколико тренутака пре првог школског звона, погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци