Друштво

У суботу у Пријепољу обележавање Светског дана деце оболеле од рака

Канцеларија за младе општине Пријепоље у сарадњи са Националним удружењем деце оболеле од рака НУРДОР Србија већ четврту годину за редом обележава Светски дан деце оболеле од рака. Манифестација хуманитарног карактера биће одржана у суботу, 15. фебруара, у подне на платоу Дома културе у Пријепољу.

Зхваљујући претходним кампањама, сакупљено је довољно средстава и изграђено је ново дечје хемато-онколошко одељење у Нишу, а сва средства која буду сакупљена ове године кроз хуманитарне манифестације у 33 града широм Србије биће уложена у изградњу родитељске куће у Београду.

НУРДОР је прошле године отпочео још један важан и велики пројекат – изградњу родитељске куће у Београду, односно проширење капацитета за смештај деце и родитеља током лечења на београдским хемато-онколошким одељењима, тако да ће и ове године кампања бити усмерена на тај пројекат. Нова кућа ће трајно решити питање потреба за смештајем за сву децу оболелу од рака и њихове породице, које су због лечења приморане да дуже време проведу у Београду. Овим путем позивам све наше суграђане и суграђанке да дођу у суботу, 15. фебруара и својим присуством пруже подршку малишанима који се лече. Ове године наш слоган за обележавање 15. фебруара је „Много је важно да загрлиш снажно“ – каже Милена Јовановић, координаторка КЗМ Пријепоље.

Слањем СМС поруке на број 1150 све хумане особе могу подржати ову акцију са 100 динара, као и различитим облицима донирања на самој манифестацији.

На штанду ћемо уз донаторску кутију и информативне флајере изложити и стандардни промотивни материјали: лицидерски колачићи, шоље, термоси и други препознатљиви НУРДОР артикли, тако да грађани куповином балона и промотивних артикала могу дати свој допринос за изградњу родитељске куће у Београду. Уз штанд ће бити волонтери како би суграђане информисали о раду удружења и могућим начинима подршке деци и младима оболелим од рака. Музичку подршку овој акцији пружиће наш суграђанин Млађен Тошовић, који ће дати свој допринос овом догађају, док ће најмлађе забављати кловн. Акцији су се придружили и Креативни кутак „Локица-кокица“ и Креативни кутак „Ђовани“ из Пријепоља, који ће омогућити свим нашим најмлађим суграђанима дружење и сликање са аниматором за децу и њиховим омиљеним ликом из цртаћа Микијем Маусом, уз богат програм за децу. Такође, најмлађима је омогућено и сликање лица бојама – истиче Јовановић.

Учешће на овој хуманитарној манифестацији узеће традиционално ђаци Техничке школе, који ће продавати сувенире које су израдили за ову прилику, а сав приход донираће НУРДОР-у.

Ова хуманитарна акција организује се уз подршку општине Пријепоље, Дома културе, Туристичке организације Пријепоље, Црвеног крста, Графике принт и Скај нета.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *