У току снација клизишта на путу Пријепоље – Бродарево, у Грачаници и Завинограђу

У току снација клизишта на путу Пријепоље – Бродарево, у Грачаници и Завинограђу

На магистралном путу Пријепоље – Бијело Поље, на деоници од Лучица до Бродарева, у току је санација клизишта у Грачаници и Завинограђу. Возила се пропуштају наизменично коришћењем семафора, па се тренутно не бележе веће гужве и застоји.

Радови на санацији клизишта на путу за Бродарево почели су пре петнаестак дана. У плану је да се уради 107 шипова, и то 18 шипова дужине 12 метара, док су остали дуги по 11 метара. Шипови ће бити повезани гредом. У усеку са десне стране ради се камени зид, а морају се урадити и пропусти за воду. Ово је трајно решење клизишта које ће да устабили овај терен – каже шеф градилишта Драгош Куркић.

Према речима Едине Џиновић из ужичких „Путева“, вредност радова на градилишту Завинограђе, које се налази на око три километра од Бродарева је 27 милиона динара, док је градилиште у Грачаници код Лучица, на око 10 километара од Пријепоља, доста веће и захтевније, па је вредност ових радова нешто виша од 110 милиона динара.

Сви радови на санацији клизиша, постављању камених зидова, пропуста за воду и санацији коловоза требало би да буду завршени до краја године, истиче Џиновић.

Подели на мрежама

Повезани чланци