У току су радови на пријепољским основним и средњим школама

У току су радови на пријепољским основним и средњим школама

У готово свим Пријепољским основним и средњим школама овог лета се изводе радови, а за ову сврху из општинског буџета издвојено је укупно 33 милиона 770 хиљада динара.

Радове на санацији школе планирају годишњим финансијским плановима и саме расписују тендер за њихово извођење, док општина, на основу тих финансијских планова, покрива трошкове радова. Највише средстава у овој буџетској години издвојено је за Основну школу Светозар Марковић у Бродареву, за изградњу фискултурне сале.

ОШ "Светозар Марковић", принтскрин архивског снимка ТВ Форум
ОШ „Светозар Марковић“, принтскрин архивског снимка ТВ Форум

“ Прошле године је за изградњу сале у школи у Бродареву пребачено 8 милиона, а у овој години је за исту намену издвојено 18 милиона“, каже заменик председника општине Пријепоље Станко Кијановић.

Радови у већем обиму изводе се и у основној школи Душан Томашевић Ћирко у Великој Жупи.

ОШ "Душан Томашевић Ћирко", принтскрин архивског снимка ТВ Форум
ОШ „Душан Томашевић Ћирко“, принтскрин архивског снимка ТВ Форум

„Већ је реализовано 847 хиљада динара за потпуну реконструкцију издвојеног одељења ове школе у Хртима, а тренутно је у току прибављање документације за изградњу мале гимнастичке сале, коју би финансирала Фондација Ана и Владе Дивац“, каже Кијановић.

Према његовим речима, за реконструкцију котларнице и ситне радове у Основној школи Милосав Стиковић на Коловрату планирано је 4 милиона динара, међутим ови радови још увек нису почели. За замену дела прозора у Основној школи Бошко Буха у Ивању издвојено је 600 хиљада динара, а за делимичну замену прозора у Валтеру 2 и по милиона. У Основној школи Свети Сава у Бостанима у току су радови на замени подних облога, за шта је издвојено око 3 милиона динара. Радови су у току и у средњим школама.

„Два милиона динара је одвојено за радове на санацији равног крова спортске дворане Пријепољске гимназије, 850 хиљада динара за санацију степеништа и санитарних просторија у Економско-трговинској школи, док је за делимичну замену прозора у Техничкој школи издвојено 590 хиљада и 490 за замену подова у учионицама“, прецизирао је Кијановић.

За радове на основним школама из буџета општине Пријепоље укупно је издвојено близу 29 и по милиона динара, док ће радови у средњим школама општину коштати 3 милиона 930 хиљада динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци