У три средње школе у Пријепољу већина места попуњена у првом уписном кругу

У три средње школе у Пријепољу већина места попуњена у првом уписном кругу

У гимназијама и другим средњим стручним школама почео је упис ђака за нову школску годину који се спроводи уз строго поштовање мера заштите од корона вируса, а омоћен је и електронски упис преко портала Е – управа. У три пријепољске средње школе ове године места има за 350 ученика и ученица, а већина ђака се уписала већ првог дана.

Пријепољска гимназија ове године упис је организовала у складу са епидемиолошком ситуацијом, поштујући све неопходне мере заштите од корона вируса. Планом уписа предвиђено је да пријепољска гимназија упише 110 ђака, распоређених у четири одељења.

Упис се врши на основу листе жеља које смо добили. А што се тиче листе жеља у одељењу математичког смера добили смо максималан број ђака, у два одељења друштвено језичког смера ѕа сда има нешто слободних места и у одељењу рачунарског смера имају два слободна места – каже директор Пријепољске гимназије Војислав Чабаркапа.

Осмаци су тек дан уочи уписа могли да виде у коју средњу школу су распоређени. Највише будућих гимназијалаца уписао се првог дана. Мотиви су углавном исти.

И у Економско – трговинској школи посебан акценат је стављен на безбедност, како ђака, тако и запослених.

Обезбедили смо да ђаци могу напољу да попуне пријаву, да сасвим безбедно уђу, а обезбедили смо и маске и рукавице уколико је неко заборавио да понесе. Намерно нисмо ишли у дубину просторије из здравствених и хигијенских разлога, тако да је уписна комисија одмах ту, а ђаци се не задржавају много – каже директор Економско – трговинске школе Ермедин Дуран.

Планом уписа предвиђено је да се упише 120 ђака.

Ми смо остварили онај упис који смо планирали. У другом кругу нам је остало свега шест места у одељењу кувара и конобара тако да смо задовољни, јер оно што смо планирали то смо и остварили – сматра Дуран.

На уписном месту у Техничкој школи било је највише гужве. Како кажу, већина ђака се углавном упише првог дана.

Држимо се свих мера заштите од короне тако да смо у том правцу безбедни, а са друге стране задовољни уписом – каже директор Техничке школе у Пријепољу Небојша Јевтовић.

У односу на прошлу годину, када се у првом уписном кругу уписао мали број ђака, ове године су задовољни уписом.

У одељењу електротехничар енергетике уписали смо 30 ђака, у одељењу машинског техничара остала су слободна још четири места, а уписали смо и максималних 15 ауто механичара и девет аутолимара у комбинованом одељењу. Значи ту имамо још шест слободних места али се надам да ће и оно бити пуно. Са друге стране, мало је затајио смер модни кројач. Ту имамо уписаних 10 ученика и недостаје још пет да бисмо формирали одељење – задовољан је Јевтовић.

Због епидемиолошке ситуације ове године ђаци се могу уписати и електронским путем, преко портала Е – управа.

Према речима директора три средње школе довољно је да на претраживачу укуцају Е -упис, онда ће им се на екрану појавити упис у средње школе и онда нек прате упутства и тако могу извршити упис на даљину, док је по један члан комисије задушен да прати њихове пријаве у систему.

Други уписни круг за кандидате који су остали неуписани практично је почео данас, када су ђаци попуњавали нову листу жеља, а термин за упис у другом кругу је понедељак. 13. јул.

Подели на мрежама

Повезани чланци