„Удах, издах, врисак“ – омладинска представа о важности очувања животне средине

„Удах, издах, врисак“ – омладинска представа о важности очувања животне средине

Тим Економско-трговинске школе у Пријепољу на Националној UPSHIFT радионици показао је изузетно знање и креативност, захваљујући чему је освојио 100.000 динара за реализацију пројекта из области заштите животне средине и смањења аерозагађења. Главна активност је реализација омладинске представе, која ће бити премијерно приказана у петак, 15. септембра, са почетком у 19 часова, у извођењу Аматерског позоришта Дома културе.

Како проблем аерозагађења утиче на све нас и на који начин можемо допринети очувању животне средине, кроз занимљиву причу петоро младих који се сусрећу са различитим животним изазовима, покушала је да приближи Медина Џиновић, ученица четвртог разреда Економско-трговинске школе, којој је ово редитељски првенац.

“Пре пола године екипа Економско-трговинске школе је остварила успех на UPSHIFT радионици која је одржана у Врњачкој Бањи и освојила 100 хиљада динара за реализацију пројекта у области заштите животне средине кроз омладинску представу. Њу су реализовали глумци Аматерског позоришта Дома културе, који нам је уступио Велику салу за пробе и саму представу – каже Медина.

О загађењу се говори кроз свакодневне проблеме и бриге које муче младе по завршетку средње школе, а један од глумаца, Тарик Ханић, члан Аматерског позоришта Дома културе, обећава квалитетну представу са јасном поруком да млади морају устати и стати у заштиту животне средине.

Премијера представе је заказана у петак у 19 часова, а карте се могу купити на билетарници Дома културе Пријепоље.

Подели на мрежама

Повезани чланци