Удружење пензионера општине Пријепоље победник Олимпијаде трећег доба Златиборског округа

Удружење пензионера општине Пријепоље победник Олимпијаде трећег доба Златиборског округа

Чланови и чланица екипе Удружења пензионера општине Пријепоље са четири златне и једном сребрном медаљом убедљиви су победници седме регионалне Олимпијаде спорта здравља и културе трећег доба, која је минулог викенда одржана у Севојну. Изузетан успех на окружном такмичењу обезбедио им је пласман и на републичку Олимпијаду која ће се 1. октобра одржати у Врњачкој Бањи.

На седмој Олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба Златиборског округа, учествовале су екипе пензионера из општина: Ариље, Бајна Башта, Косјерић, Нова Варош, Пожега, Прибој, Севојно, Чајетина и Пријепоље, као и екипа града Ужица, а у четири од пет дисциплина Пријепољци су однели убедљиву победу.

Било је такмичење у пет дисциплина: у шаху, пикаду, брзом ходању, кошарци и фудбалу. Ми смо освојили медаље у свим дисциплинама – у четири дисциплине златне медаље и у фудбалу сребрну. Освојили смо убедљиво прво место у укупном пласману и тиме смо стекли право да учествујемо на републичкој Олимпијади спорта здравља и културе трећег доба, која се одржава у Врњачкој Бањи – каже капитен екипе Урош Матовић.

Пензионери су изузетно задовољни организацијом такмичења у Севојну и истичу велики значај који овакве манифестације имају за живот најстаријих чланова и чланица нашег друштва у циљу очувања доброг здравља и виталности.

То је олимпијада спорта, здравља и културе. Значи да би поспешили те три ствари у животу наше генерације пензионера, они су осмислили ову олимпијаду и нашли начин да је омасове. То је важно због здравља пензионера, због њихове дуговечности, али и због економског аспекта, јер пензионери у великој мери доприносе БДП-у наше земље – каже Марко Мандић, члан Удружења пензионера општине Пријепоље.

Шесточлана екипа Удружења пензионера озбиљно се припремала за ово спортско такмичење, а тренинге су имали на теренима код Основне школе „Свети Сава“, на излетишту Равне и у Каменој Гори.

Дужи период смо имали припреме, предтакмичења и сад такмичење. Желели би да се што више пензионера прикључи нама, да се као и ми такмиче и освајају медаље. Ми смо екипа која све ради заједнички и у договору, што се види и по успесима. И ове године смо показали завидан ниво припреме и свега, а такође надамо се да ћемо оправдати наш одлазак и на републичку Олимпијаду – каже пензионерка Ката Мрдак, чланица Удружења пензионера општине Пријепоље.

Будући да годинама постижу завидне успехе и враћају се кући са пехарима и медаљама, чланови такмичарске екипе Удружења пензионера општине Пријепоље не крију да имају велика очекивања и од 16. Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба Србије, која ће се 1. октобра одржати у Врњачкој Бањи.

Подели на мрежама

Повезани чланци