Улепшај некоме матуру – даруј хаљину или одело за матурско вече

Улепшај некоме матуру – даруј хаљину или одело за матурско вече

Канцеларија за младе општине Пријепоље пету годину за редом реализује акцију „Улепшај некоме матуру“. То подразумева донацију хаљина, ципела, одела, торбица и слично будућим матуранткињама и матурантима, који  нису у могућности себи то да приуште. До сада је прикупљено тридесетак свечаних хаљина и неколико мушких сакоа, кошуља и одела, а активисткиње Канцеларије за младе ће девојкама бесплатно понудити услуге шминкања, маникира и фризирања.  

Будући да је припрема матуранта или матуранткиње за многе породице прилично велики издатак који не могу да приуште, дешава се да због недостатка свечане хаљине или одела матуранти не дођу на ову посебну прославу завршетка једног важног животног поглавља. Да то не би била пракса и да би свако био у прилици да оде на матуру, Канцеларија за младе је покренула акцију „Улепшај некоме матуру“.

Потпуно анонимно ове године опремићемо матуранткиње и матуранте општине Пријепоље и пријепољских села које су у тешкој материјалној ситуацији. Обезбедићемо хаљину,ципеле, остале аксесоаре и потребну фризуру, шминку, маникир за њихово матурско вече за памћење. Оно што је новитет од претходне године је то што су овом акцијом обухваћени осим матуранткиња и матуранти основних и средњих школа. Акција се састоји из две фазе и осмишљена је по принципу да суграђани и суграђанке матурантима поклоне хаљину или одело, а затим да матуранти и матуранткиње дођу и одаберу оно што им одговара за матурско вече – објашњава Милена Јовановић, координаторка КЗМ Пријепоље.

До сада је прикупљено тридесетак свечаних хаљина, које су махом доносиле средњошколке или студенткиње, али и више пари ципела, одела и других одевних предмета, који су матуранткињама и матурантима доступни сваког радног дана у просторијама Канцеларије за младе.

Акцији се придружила и Техничка школа, која је хаљине са Модне ревије донирала за ову акцију. Услугу маникира пружиће као и до сада од оснивања ове акције, волонтерка Канцеларије за младе општине Пријепоље, Александра Голубовић. Претходне године своју услугу професионалног шминкања пружила је Ајша Даутовић, која је ту са нама и ове године и даће све од себе да матуранткиње заблистају у свом пуном сјају. Са нам је ове године и једна млада и изузетно хумана девојка Селма Чутурић, која ће такође пружити услугу шминкања. За фризуру као и прошле године своју услугу пружиће фризерка Душица Дучић у свом салону – истиче Милена.

Сличне могућности за одабир гардеробе, шминке и фризуре понудиће и матуранткињама и матурантима основне школе у Бродареву.

Да би смо омогућили све што нудимо и у Бродареву за мале матуранткиње и матуранте, за фризуру у Бродареву ће се побринути наша дивна суграђанка Меска Адиловић у свом салону, а за шминку Ајша Даутовић. Хаљине и одела ћемо допремити у Бродарево како би они били доступни и малим матуранткињама и матурантима – додаје Јовановић.

Акција још увек траје, тако да свако ко је у могућности може да донесе гардеробу прилагођену матурантима основних и средњих школа, ципеле, торбице или накит, у просторије Канцеларије за младе и на тај начин помогне ђацима слабијег материјалног статуса да са осмехом оду на матурско вече.

Подели на мрежама

Повезани чланци