Вакцинисано више од 22.000 лица у Златиборском округу

Вакцинисано више од 22.000 лица у Златиборском округу

У Златиборском округу је, до уторка, 16. фебруара, вакцинисано више од 22.000 лица. Од овог броја, скоро 12.000 особа је добило и другу дозу неке од вакцинa које су тренутно доступне, саопштио је Завод за јавно здравље Ужице.

На вакциналним пунктовима на територији Златиборског округа до уторка,16. фербруара, комплетно, односно са две дозе, вакцинисано је 11.811 лица, док је само прву дозу добило 10.735 лица. У току викенда дистрибуирано је 16.790 доза кинеске вакцине, произвођача Синофарм (VeroCell). Од овог броја, 5.790 доза намењено је за ревакцинацију и 11.000 за оне који ће први пут бити вакцинисани. У току је и вакцинација руском вакцином Спутњик Вe (Sputnjik V), а на располагању је 1.900 доза. Ревакцинација здравствених радника и грађана са приоритетом Фајзеровом вакцином (Pfizer-BioNTech COVID-19) обавља се у току данашњег дана, на располагању је 240 доза, а данас се очекује испорука још 528 доза ове вакцине за општу популацију, саопштио је Завод за јавно здравље Ужице.

Вршилац дужности директора пријепољског Дома здравља др Сеад Поровић рекао нам је да се у Пријепољу ревакцинација и вакцинација обављају без проблема на два вакцинална пункта – у Општој медицини Дома здравља у Пријепољу и Здравственој станици у Бродареву. На располагању су Фајзерова и Синофармова вакцина, а од скоро и Спутњик Вe, док грађане и грађанке о терминима обавештава Министарство здравља.

Подели на мрежама

Повезани чланци