Ванредна ситуација због паса луталица укинута – 17 паса уклоњено у суботњој акцији

Ванредна ситуација због паса луталица укинута – 17 паса уклоњено у суботњој акцији

Трећа ванредна ситуација у општини Пријепоље, уведена у петак због учесталих напада паса луталица, укинута је истог дана. Током неколико поподневних сати, колико је трајала, Општинска управа је успела да изврши налог Штаба за ванредне ситуације општине Пријепоље и ангажује фирму, која је у суботу извела акцију уклањања паса луталица са пријепољских улица. Председник општине Пријепоље Владимир Бабић се обратио Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде и Сектору за венредне ситуације да помогну у решавању проблема са агресивним псима луталицама.

На званичној страници локалне самоуправе, на друштвеној мрежи Фејсбук, објављено је да је ухваћено 17 паса, и да је акција спроведена у складу са законском процедуром, уз надзор општинског инспектора који је сачинио записник. Наведено је и да ће у току наредне седмице Општинска управа спровести поступак за потписивање годишњег уговора са фирмом која ће у сваком моменту моћи да реагује и уклони агресивне псе који угрозе грађане. Објављен је и записник општинског комуналног инспектора из којег се види да је акција трајала од 7 до 13.30 и да су псе уклонили радници привредног друштва “Авенија МБ”.

Од почетка године до 21. јануара у Хитној служби Дома здравља Пријепоље је збринуто 12 особа због повреда које су им нанели пси луталице. Последњих дана напади су учестали, а наши суграђани су претрпели озбиљне повреде. Све то захтевало је хитне мере општинске власти, односно Штаба за ванредне ситуације Општине Пријепоље, што је било и образложење за проглашавање ванредне ситуације која је потрајала неколико сати.

Љубитељи и заштитници паса луталица су се и сами организовали и, пре суботње акције, неке псе уклонили са улице. Примили су их у своје домове а један део је одведен у азиле за животиње, за које су сматрали да им нуде одговарајуће услове за збрињавање.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *