„Вече бошњачке културе и традиције“ у Бродареву – Севдах уз песму, игру и посластице од ружа

„Вече бошњачке културе и традиције“ у Бродареву – Севдах уз песму, игру и посластице од ружа

„На спортском терену „Јалија“ у Бродареву, у организацији Дома културе, одржано је „Вече бошњачке културе и традиције“. У оквиру ове манифестације уприличен је културно забавни програм „Севдах уз ружу“ и отворена изложба радова ликовне колоније „Санџак инспирација уметника“.

Љубитеље сока и других посластица од ружа са начином њихове припреме житеље Бродарева упознала је МелкаХаџагић. Рецепт је наследила од своје нане, а касније и мајке. Каже да је ружа увек била део традиције и културе Бошњака.

Евоцирајући успомене на нека давна времена, најстарији мештани и мештанке Бродарева говорили су о култури и традицији Бошњака.

Ансамбл Дерман из Новог Пазара постоји већ 10 година. Баве се интерпретацијом познате музике на аутентичан и акустичан начин. У свом репертоару имају севдалинке, илахије, поп музику, страну музика…

Манифестацију „Севдах уз руже“Дом културе организује четврту годину и први пут у Бродареву у оквиру манифестације „Дани бошњачке културе и традиције. Програм је подржало министарство културе и информисања.

Највећи утисак на многобројне посетиоце оставили су чланови и чланице фолклорног ансамбла Дома културе Пријепоље, који су се представили сплетом муслиманских игара.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци