За општину Пријепоље 9 милиона динара од Министра без портфеља

За општину Пријепоље 9 милиона динара од Министра без портфеља

Министар без портфеља задужен за унапређење неразвијених општина Новица Тончев донео је Одлуку о расподели средстава којом је општина Пријепоље добила средства за два пројекта. Два милиона је добијено за израду пројектно-техничке документације за реконструкцију Улице сестара Цвијовић и дела пута за Раишњево. Средства су добијена и за пројекат инвестиционог одржавања постојећег објекта за прераду воде „Росуље“ у Бродареву, у износу од 6.900.000 динара и учешће општине од 2.800.000.

Одлука о расподели средстава за програм подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина, која је донета на основу Закона о државној управи и Закона о буџету, највише ће значити за око 450 домаћинстава у Бродареву, који су корисници овог водовода,  као и становништву у насељима Шарампов, Раишњево и Ивање.

Реализација ових пројеката је од великог значаја за општину.

У оквиру ових програма Општина Прибој је добила 7 милиона динара за реконструкцију дела улице 12. јануар у старом делу Прибоја. Општини Нова Варош опредељено је 6.440.000 динара за унапређење капацитета здравства општине набавком дигиталног рендген апарат  и 1.700.000 динара за израду пројектно-техничке документације за другу фазу уређења Трга војводе Петра Бојовића.

Изјаву Душке Бајић погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци