Замена семафора у Вакуфу још чека зелено светло

Замена семафора у Вакуфу још чека зелено светло

Фирма „Процесор електроника д.о.о.“ из Ваљева поднела је захтев за заштиту права за расписану јавну набавку за уградњу и постављање вертикалне, хоризонталне и светлосне сигнализације на раскрсници у Вакуфу. Тиме је процедура, која је требало да буде завшена до 10. јуна продужена до даљег, као и проблеми које праве неисправни семофори већ месецима.

Општина Пријепоље зауставила је све даље активности у поступку јавне набавке  за уградњу и постављање вертикалне, хоризонталне и светлосне сигнализације на раскрсници улица В. Перића Валтера и Милешевске у Пријепољу до окончања поднетог захтева за заштиту права.  Док се не оконча поступак, о проблемима на овој раскриници говори нам власница аутошколе из Пријепоља Јелена Думић, која раскрсницу у Вакуфу сматра једном од најпроблематичнијих јер црвено светло на семафор за возаче који долазе из улице Изета Чавића не ради.

Јавном набавком која је обустављена због поднетог захтева за заштитиу права у поступцима јавних набавкиу предвиђено је да семафорисана раскрсница у саобраћајном смислу располаже са пет возачких и четири пешачке сигналне групе и две условне. На пешачким прелазима предвиђена је уградња бројачких дисплеја који пешацима непрекидно приказују преостало време до истека актуелног сигналног. Процењена вредност ове јавне набавке је 5.000.000 динара без ПДВ-а, а средства су обезбеђена финансијским планом за 2020. годину општине Пријепоље.

Oпширније у видео прилогу.

Подели на мрежама

Повезани чланци