Друштво

Запослени у Туристичкој организацији Пријепоље очистили видиковац на Соколици

Видиковац на Соколици, једини уређени видиковац у општини Пријепоље, констано је на мети недговорних који остављју смеће за собом. Ова ружна слика баца сенку на праву намену овог излезишта.

Након скретања пажње једног броја наших суграђана и суграђанки, али и мештана који живе у близини видиковца, да је ово популарно излетиште затрпано великим количанама смећа, запослени у Туристичкој организацији Пријепоље су се организовали и уклонили га, иако то није њихова обавеза.  

С обзиром да је конфигурација терена таква да је на том месту немогуће поставити контејнер и да самим тим ЈКП „Лим“ не може то да одржава, заједно са својим сарадницима сам одлучио да, упркос ванредном стању, одемо и да прикупимо то смеће. У питању су биле велике количине смећа, пластичне флаше, лименке, остаци смећа од роштиља и друге ствари које могу да се оставе на једном излетишту и све смо то уклонили – каже директор Туристичке организације Пријепоље Небојша Свичевић.

Oва дестинација, која привлачи велики број туриста и наших суграђана и суграђанки, посебно у летњем периоду, пружа прилику да уживају у погледу на већи део Пријепоља, које мало која општина има на територији Републике Србије.

Апелујем на све наше суграђане, који су највећим делом савесни и одговорни, да када посете видиковац, а треба да га посете јер имају шта и да виде, да своје смеће понесу са собом и баце у најближи контејнер, пре свега из практичних разлога, зато што ми нисмо у могућности да организујемо одношење смећа јер је немогуће да возило ЈКП „Лим“ дође на ту локацију. Иначе позивам све да посете ово место, посебно оне који нису никада били, а надам се да ће се ускоро завршити и ванредно стање те очекујем велики број туриста – каже Небојша Свичевић.

Према речима Свичевића, ни остала излетишта у пријепољском крају нису у бољем стању, па су запослени у понедељак решили да крену у акцију чишћења плаже Петровац.

Пробаћемо да са ЈКП „Лим“ успоставимо сарадњу, да бар у летњим месецима, када је горе велики број посетилаца, пре свега због две наше манифестације, скокови у воду и Лимска регата, што чешће чистимо то место. И опет апелујем на све посетиоце да своје смеће понесу са собом јер ће тако бити лепше и њима и нама. Самим тим урадићемо нешто за екологији, а жеља нам је да Пријепољу вратимо стари сјај, када је био најчистији град у Србији. На жалост, то данас није тако – сматра Свичевић.

Видиковац на Соколици изграђен је новембра 2016. године.Укупна вредност  изградње износила је 1.100 000 динара.

Општина Пријепоље учествовала је са 350 000 динара, а остатак средстава обезбедило је Министратво трговине, туризма и телекомуникација преко пројекта Туристичке организације регије Западна Србија „Изградња и опремање десет видиковаца“.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *