Завршен 6. Јадовнички ултрамаратон – Најмасовнија трка на 13 километара

Завршен 6. Јадовнички ултрамаратон – Најмасовнија трка на 13 километара

Шести Јадовнички ултрамаратон окупио је прошлог викенда више од 150 такмичара из неколико земаља. Трчало се на три релације. Најбржи у  дисциплини на 63 километра били су Иван Вељковић у мушкој и Ивана Ценeрић у женској конкуренцији.

Рођена Пријепољка, Бранка Симић, која живи у Београду, сваке године боравак у родном граду користи да учествује на Јадовничком ултрамаратону. На питање зашто трчи, дала је једноставан одговор.

Зато што сам, хвала Богу, здрава и могу да трчим и то радим у уме свих оних који не могу, јер има много оних који не могу, који су онемогућени неком врстом инвалидитета или болести, због којих не могу да трче. Док будем могла, ја ћу да трчим. Кад не будем могла, ја ћу престати – искрена је Бранка Симић.

Вођени различитим мотивима,на Платоу Дома културе окупио се велики број такмичара и такмичарки, међу њима и доста рекреативаца свих старосних доби, који су, уз идеалне временске услове, стартовали у најкраћој дисциплини на 13 километара, која је била и најмасовнија.

ОрганизаториЈадовничког ултра маратона су Удружење грађана „Јадовник – оаза нетакнуте природе“, Спортско удружење екстремних спортова „Фијуљ“ и по први пут ове године Туристичка организација Пријепоље. После једне године паузе због епидемије корона вируса, дошло је до малих измена у дужини стаза.

Ово је шести по реду Јадовнички ултрамаратон. Ове године се такмичи у три дисциплине, на 63 км, на 43 км и на 13 километара. На прве две стазе је отишло око 80 такмичара и такмичарки, а оно што бих желела јесте да пожелим свим такмичарима да успешно заврше трку и да из Пријепоља оду са лепим успоменама – каже једна од организаторки ултрамаратона Милица Јоксимовић, испред Спортског удружења екстремних спортова „Фијуљ“.

Туристичка организација са задовољством је прихватила учешће у организацији ове манифестације.

Негде ми је драго што Туристичка организација Пријепоље подржава овакав садржај, пре свега што се ради о људима који поред спортског духа, промовишу и наше природне ресурсе и лепоте – каже вршитељка дужности директорке Туристичке организације Пријепоље Илда Чоловић.

Иако су победници сви који су успели да заврше трку треба поменути оне најбоље. Најбржи на „Јадовничких 63 километра“ у конкуренцији сениора био је Иван Вељковић који је трку завршио за 7 часова и 23 минута, док је исту деоницу код сениорки најбрже прешла Ивана Ценeрић за 8 часова и 42 минута.

На стази од 43 километра први кроз циљ су прошли  Славко Панић код мушкараца и Драгана Милановић код жена, док су на најкраћој деоници од 13 километара најбржи били Давор Гачић и Неда Богдановић.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци