Завршен Међународни турнир „Кошем до звезда“ – Најбоља екипа КК „Севојно“

Завршен Међународни турнир „Кошем до звезда“ – Најбоља екипа КК „Севојно“

Пионири Кошаркашког клуба „Севојно“ победници су првог Међунаросног турнира „Кошем до звезда“, који је у суботу одржан у Пријепољу. Домаћин турнира био је Кошаркашки клуб „Милешевац“, уз подршку Спортског савеза Пријепоље 2020.

Турнир је окупио 10 кошаркашких екипа из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе, подељених у две групе. Дечаци рођени 2006. и 2007. године из Пријепоља, Прибоја, Ужица, Пожеге, Тутина, Севојна, Вишеграда и Пљеваља, водили су на  „Орсију“велику борбу под обручима и демонстрирали одличну кошарку. Одушевљени су организацијом оваквог једног турнира.

На крају дана, након групне фазе и 20 одиграних утакмица у финалу су се састале  две најбоље екипе: „Милешевац“ и „Севојно“, који су освојили прво место у својим групама. Усшешнији су били кошаркаши из Севојна, који су тако постали први победници турнира „Кошем до звезда“. У коначном пласману „Милешевац“ је заузео друго место, док је треће припало екипи „Шампион“ из Ужица који су савладали други тим из Пријепоља, екипу „Баскет Младост“.

За најбољег играча проглашен је Павле Бабић из победничке екипе, док је најбољи стрелац Ивива Новковић из „Милешевца“ . Подршку организацији турнира пружио је Спортски савез Пријепоље 2020. који је обезбедио пехаре и медаље. Завеса на турнир спуштена је до наредне године, када организатори најављују учешће још више екипа.

Подели на мрежама

Повезани чланци