Здравствена станица у Коловрату добила нову медицинску опрему

Здравствена станица у Коловрату добила нову медицинску опрему

Преласком на дуални начин финансирања, од Републичког фонда за здравствено осигурање и локалне самоуправе, Дом здравља у Пријепољу је у последњих годину дана набавком нових инструмената и опреме у великој мери унапредио свој рад. Инвестиције су стигле и у здравствену станицу у Коловрату. 

oprema1

Осим ограђивања дворишта, Здравствена станица пријепољског Дома здравља на Коловрату добила је савремену опрему за амбулантни рад лекара, али и опрему за пружање хитне медицинске помоћи.

„Опрема се добија на основу броја становника који се у тој здравственој станици лече“, рекао је директор Дома здравља у Пријепољу др Хасиб Хајдаревић.

dr-hasib
др Хасиб Хајдаревић, директор Дома здравља у Пријепољу

„Здравствена станица је такође добила опрему за пружање хитне медицинске помоћи, како би лекари одавде у случају неке хитне ситуације могли самостално да збрину пацијента“, истакао је Хајдаревић.

Нова опрема је у великој мери унапредила пружање неопходних здравствених услуга.

dr-alija
др Алија Поровић, шеф Здравствене станице Коловрат

„У последњих годину и по дана сва дотрајала опрема нам је захваљујући садашњем руководству Дома здравља замењена и не постоји ништа што би још требало додати“, каже др Алија Поровић, шеф Здравствене станице Коловрат. Он истиче да је нова ограда здравственој станици у великој мери побољшала изглед, а да би амбуланта тек заблистала уколико би дошло до промене столарије и кречења.

maida
Маида Кајевић, мастер психолошкиња

Психолошкиња Маида Кајевић је такође добила најновије психолошке тестове, који ће јој у великој мери помоћи приликом одређивања психолошких профила особа свих узраста.

„Пре три године је извршена замена дотрајалог котла, па предстојећу зимску сезону запослени у Здравственој станици Коловрат дочекују без бојазни да ли ће просторије бити довољно топле“, каже шеф техничке службе Радоман Лазовић.

За набавку медицинске опреме и постављање ограде  општина Пријепоље је издвојила преко милион и по динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци