Женско предузетништво: Oптичарска радња „Висус“ обележава 10 година успешног рада

Женско предузетништво: Oптичарска радња „Висус“ обележава 10 година успешног рада

Завршетком студија оптометрије, стекла је релативно ново знање и звање, за које није било потражње на тржишту рада у Пријепољу. Због тога је одлучила да самостално започне бизнис у својој струци, отварањем оптичарске радње.

Наравно да је почетак био тежак, као и сваки почетак, али је главно у свему томе да имате јаку жељу и добру идеју – онда подршка друштва, породице и окружења неће изостати. Људи су препознали квалитет услуге коју пружамо већ 10 година, што доказује и чињеница да нам се задовољни клијенти увек враћају – каже власница Оптичарске радње „Висус“ Емина Срна.

Поред породице и пријатеља, подршку за покретање свог бизниса добила је од Националне службе за запошљавање, Фонда за развој, Регионалне развојне агенције, USAID-a, a од посебног значаја јој је била медијска промоција на телевизији Форум. 

Награду „Цвет успеха за жену змаја“ добила је 2012.године.

Наравно да прија такво признање и када га добијете то буде одређени ветар у леђа да се трудите и даље и да имате још боље резултате свог рада – истиче Емина.

Иако подразумева доста рада, одрицања и упорности, каже да предузетништво ипак има више предности него мана.

Предности су једноставно што ви сами организујете све, тако да и сносите сву одговорност. И ако нешто испадне добро и ако не – ви сте сами одговорни, и мени се то допада. Ја волим ту лидерску позицију, волим да уводим иновације, да се на тржишту нешто ново дешава. Такав је између осталог и овај мој позив, који је тржишту понудио нешто на шта овај наш народ није био навикнут – присећа се Срна.

Из године у годину расте број клијената, а уместо са рецептом за наочаре од очног лекара, Пријепољци и Пријепољке су навкли да у радњу Висус долазе и на одређивање диоптрије и мерење очног притиска.

Ми провером вашег предњег сегмeнта ока, провером диоптрије – било да се ради о контактним сочивима или наочарима, проверавамо и ваш очни притисак. Уколико утврдимо да постоји нека аномалија, упућујемо вас офтамологу на преглед ради даљег лечња. Офтамолог је лекар који лечи болести ока, а ми оптометристи издајемо рецепт за контактна сочива или наочаре. Ми се не бавимо патологијом, не бавимо се лечењем – ми једноставно помажемо људима да боље виде – објашњава Емина Срна.

Она каже да јој је највећи изазов био усклађивање радних и породичних обавеза, а свим женама које се двоуме да покрену свој бизнис поручује да изласком на тржиште отворе врата својим предузетничким идејама.


Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *