Спорт

Зијад Меховић – Будућност пријепољске одбојке и репрезентације Србије

Да је Пријепоље било и остало град добрих и талентованих спортиста доказ је и млади одбојкаш Зијад Меховић, члан Одбојкашког клуба „Фап Ливница”. Зијад је почетком фебруара боравио на припремама пионирске репрезентације Србије на којима је, такође, доказао свој таленат.

Одбојкашку лопту Зијад је први пут узео у руке у другом разреду основне школе. Од тада она постаје саставни део његовог живота. Вишегодишњим напорним радом и залагањем млади примач успео је да са 14 година постане стандардни члан сениорске екипе одбојкашког клуба „Фап Ливница“. Добре игре у клубу биле су препорука челним људима Одбојкашког савеза Србије да га позову на припреме пионирске репрезентације Србије. Признаје да га је позив изненадио, а из Београда носи позитивне утиске. 

Припреме су углавном биле фокусиране на тренинзима, имали смо по два тренинга дневно што је за мене било нешто ново јер никада нисам имао такав интензитет рада. Углавном је то било тестирање за ужи састав од 16 до 18 дечака који ће формирати тим – каже Зијад Меховић додајући да је било доста рада и да је за њега ово једно велико искуство.

Припреме су трајале су 10 дана. То искуство, како каже, значиће му много у наставку каријере.

Свако ново искуство доноси неки нови начин рада, неке нове вежбе, за које после одређеног времена, видимо да су нам користиле и да треба да се раде. На крају припрема добили смо и план како да радимо у својим клубовима како би били на том зацртаном нивоу који захтева репрезентација – каже млади одбојкаш.

Зијадов тренер Самир Оковић сматра да је позив за репрезентацију велико признање и за клуб и за Пријепоље, а посебно за Зијада и његову породицу.

Бити позван у репрезентацију у Србији, која је светска одбојкашка сила, је заиста изузетна част. Зијад је вредан и радан. То су препознали и људи из репрезентације. Он је прво селектован у слабију групу од 24 пионира. Својим радом и квалитетом прво је ушао у најбољих 16, а касније и у најбољих 12 играча његовог узраста. То показује и играњем у сениорској екипи „Фап Ливнице“ иако је још увек пионир – каже Зијадов тренер Самир Оковић.

Зијад је одличан ученик првог разреда Пријепољске гимназије.

Каже да није лако  ускладити обавезе у школи са тренинзима и утакмицама.

Ја сам природно – математички смер у гимназији, а то подразумева доста учења. Некако сам то искомбиновао за сада. Иако желим да се бавим одбојком ипак је школа на првом месту – истиче Зијад.

Његови планови за будућност су јасни.

Гурам паралелно и школу и одбојку па ћемо видети куда ће ме то одвести, али бих много волео да се бавим одбојком у будућности – искрен је Зијад Меховић.

Зијад прижељкује да у будућности заигра у неком великом клубу, и да крене стопама Немање Петрића, Луке Шуљагића и плејаде других одбојкаша који су са пуно успеха репрезентовали Пријепоље широм света.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *