Архитекткиња Самра Капур: Жеља ми је да мој рад буде препознатљив

Архитекткиња Самра Капур: Жеља ми је да мој рад буде препознатљив

За Самру Капур тренутно је највећи пословни изазов градња хотела на Златару, где њена фирма завршава грубе грађевинске радове и кров. Прецизност и уредност увек су биле особине које су је красиле, а најбоље их је исказала када је у основној школи добила предмет Техничко образовање. Тада је схватила да је цртање, пројектовање и конструисање нешто што воли да ради.

Моја породица се бавила таквим послом да сам увек била окружена тим пројектима и цртежима. То ме је привлачило, било ми је занимљиво. Знала сам да ћу да упишем архитектуру. Из дана у дан та жеља је била већа и на крају сам се одлучила за средњу архитектонску школу у Ужицу и нисам се покајала – каже мастер инжењерка архитектуре Самра Kaпур.

На архитектонском факултету у Београду је дипломирала и завршила мастер рад. Увек је прижељкивала да се врати у Пријепоље, што је и остварила у јулу прошле године.

Имала сам могућности да останем у Београду и да одем ван земље, али моја  жеља у старту је била да се вратим у Пријепоље. Искрено, много волим Пријепоље и ту се најбоље осећам. Ишла сам свуда, али кад крочим у Пријепоље, ту сам своја на своме. Желела сам да се вратим да свом граду пружим нешто, да га градимо лепше и боље и чинимо лепшим местом за живот.

Њене жеље за будућност су бројне.

Желим свом оцу да помогнем, гледам да на најбољи могући начин осветлам образ тој фирми и мојој струци. Желим да будем поносна на своје пројекте и да људи преопознају моју добру вољу да то буде нешто добро, да се њима свиди мој рад и да оставим неки печат. Kада погледају зграду да кажу: “То је она радила”. Волела бих да се препозна неки мој стил у архитектури. Највећи сан за мене је да будем препознатљива.

Теренски рад и динамичност посла су јој потврдили да је изабрала прави животни позив, јер, како наглашава, све друго што би радила јој се из садашње перспективе чини монотоно.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *