Донација Небојше Петрића омогућила наставак обављања лапароскопских операција у Пријепољу

Донација Небојше Петрића омогућила наставак обављања лапароскопских операција у Пријепољу

Захваљујући донацији Небојше Петрића, Пријепољца који живи у Новом Саду, у пријепољској болници се поново врше лапароскопске операције које су обустављене почетком јуна због квара монитора, који је део опреме неопходне за овакве оперативне захвате.

Владе: Због квара монитора, лапароскопске операције се на Одељењу хирургије Опште болнице у Пријепољу нису обављале од 6. јуна. О овом проблему је било речи и на донаторској вечери Удружења Пријепољаца у Београду, када су прикупљана средства за пријепољску болницу и Фудбалски клуб „Полимље“ а председник Удружења Иван Дивац је средином јула, приликом испоруке клима уређаја болници, најавио да ће и проблем поквареног монитора бити решен захваљујући анонимном донатору.

Директор Опште болнице у Пријепољу др Зоран Дробњак нам је рекао да је нови монитор стигао и инсталиран је на Одељењу хирургије а донацију вредну 4.000 евра обезбедио је власник компаније „Галенс“ Небојша Петрић, Пријепољац са новосадском адресом.

Лапароскопске операције се на Одељењу хирургије обављају од 2014. године када је успостављена сарадња са Клиничким центром Војводине. До краја 2019. године урађено је око 1.200 лапароскопских операција а од почетка 2020. године је проширен број оперативних програма који се изводе овом методом.

Подели на мрежама

Повезани чланци