Изабран нови Управни одбор „Локал преса“ – нова председница Марија Обреновић

Изабран нови Управни одбор „Локал преса“ – нова председница Марија Обреновић

У Врњачкој Бањи је одржана 27. Скупштина Асоцијације независних локалних медија „Локал прес“, која је била и изборна. Марија Обреновић, новинарка и суоснивачица крагујевачког портала „Пресек“ изабрана је за председницу новог Управног одбора, који је добио четворогодишњи мандат.

Тродневна скупштина „Локал Преса“ окупила је представнике чланица пословног удружења у Врњачкој Бањи. Поред радног дела, представљене су пројектне активности и нове услуге које су на располагању чланицама, одржана је радионица „Како направити кратки видео“ и округли сто „Изазови трансформације традиционалних медија у дигиталном добу“.

Претходне четири године су биле веома турбулентне и пуне изазова, оценио је председник Управног одбора Асоцијације у том периоду Драган Ђорђевић.  

Пандемија Ковида показала је да се локални медији могу изборити са тешким ситуацијама, рекла је генерална секретарка Асоцијације Снежана Милошевић, и додала да су се прилагодили, прешли на онлајн рад, и да су све редакције наставиле да постоје.

Уз пандемију највеће изазове су представљали притисци на локалне медије, каже Милошевић, пре свега финансијски, кроз пројектно суфинасирање. Ђорђевић каже да постоји много пропуста у њему, а медији, пре свега штампани, суочавају се са новим проблемима, који се нижу, и не решавају довољно брзо да би се медијска сцена унапредила.

Скупштина је донела одлуку о формирању Клуба жена у медијим, који ће носити име Зорице Вишњић, недавно преминуле власнице и уреднице „Лозничких новости“, а представљен је и нови пројекат намењен чланицама Асоцијације „Генерација ЗЕД“, у којем учествују млади новинари и новинарке, као и идеја о формирању фото базе Локал Преса.

Између десет кандидата и кандидаткиња Скупштина је изабрала нови Управни одбор, чија ће председница бити Марија Обреновић, новинарка и суоснивачица крагујевачког портала „Пресек“, која је добила највише гласова делегата. У Управни одбор избрани су и Тања Трифковић, главна и одговорна уредница шабачког „Гласа Подриња“, Надежда Тошић, власница и уредница портала „Ужице медиа“, Владимир Малешић, уредник информативног програма пријепољске Телевизије Форум, Љиљана Стојановић, главна и одговорна уредница лесковачког портала „Југ Прес“ и Драган Ђорђевић, власник и директор „Сремских новина“ из Сремске Митровице.

Погледајте видео прилог:

Подели на мрежама

Повезани чланци