Јелена Дучић Томашевић – кандидаткиња за Савет МЗ Коловрат

Јелена Дучић Томашевић – кандидаткиња за Савет МЗ Коловрат

На изборима за Савете месних заједница, који ће се одржати у недељу, 20. новембра, у Коловрату учествују четири жене. Једна од њих је мастер учитељица Јелена Дучић Томашевић која сматра да је прави тренутак да се жене покрену у свим друштвено-политичким активностима.

Учитељица са више од пет година радног стажа, тренутно без сталног радног ангажмана, Јелена Томашевић, пријавила се за изборе за Савете месних заједница.

Досадашња активност жена и њихова присутност, као и присутност омладине, није била заступљена на неком вишем нивоу. Мислим да је сада прави тренутак да се омладина покрене и да будемо присутни у свим сферама како политичког, тако и друштвеног живота. Пасивност је вековима уграђивана у друштвени код жена тако да мислим да је сада прави тренутак да се жене покрену у свим друштвено-политичким активностима. Жене имају емпатију и истанчан осећај за проблеме и ако им се да прилика, могу се показати као одлични лидери – каже Јелена Дучић Томашевић, кандидаткиња за Савет МЗ Коловрат.

Од проблема у Коловрату истиче недостатак дечијих игралишта, недостатак опреме и реквизита у дворишту вртића, као и саобраћајног колапса код овог објекта у јутарњим часовима. Није само недовољна инфраструктура оно што тишти становнике овог приградског насеља.

Ако будем изабрана у својој месној заједници, допринећу њеном развоју. Прво ћу се базирати на изради социјалног програма који ће бити конципиран на проблемима најугроженијег слоја становништва. Постоји много суграђана који имају материјалних проблема, а нису довољно храбри да их изнесу у јавност. Не треба да окренемо свој поглед од њих и треба да знају да могу да се ослоне на нас у сваком погледу и тренутку.

Чланови и чланице Савета имају значајну улогу у мапирању и решавању проблема у месној заједници.

Залагаћу се максимално да се покренемо и да на прави начин користимо средства из буџета за изградњу наших циљева. Емпатија и љубав је оно што нас покреће и та солидарност једних према другима мислим да је најбитнија у овим нашим тренутним временима.

У актуелном сазиву Савета месне заједнице Коловрат није било жена. Од укупно 183 члана само четири су биле жене и то у месним заједницама Пријепоље, Седобро, Матаруге и Јабука.

Подели на мрежама

Повезани чланци