Јелена Томашевић – кандидаткиња за чланство у Савету Месне заједнице Коловрат

Јелена Томашевић – кандидаткиња за чланство у Савету Месне заједнице Коловрат

Избори за Савете месних заједница који се одржавају 20. новембра, прилика су да се у рад ових тела укључе и жене, које промовише Телевизија Форум. Представљамо вам кандидаткињу за чланство у Савету месне заједнице Коловрат – Јелену Томашевић.

Јелена Томашевић је запослена у Општинској управи на привременим пословима, од 2018. године. Као мајка две девојчице свесна је свих недостатака у месној заједници Коловрат, како за најмлађе, тако и за старије генерације, из чега је проистекла жеља за друштвеним ангажманом.

Слушајући проблеме и потребе мојих суграђана на послу, ја сам решила да се кандидујем на предстојећим изборима за Савете месних заједница. С обзиром на слабу заступљеност жена у саветима и удружењима, а полазећи од себе, знам да су жене баш те које су јако заинтересоване да решавају проблеме јер их добро препознају, као и начине на које их препознају и решавају. Спремна сам да дам свој допринос у олакшавању и унапређивању својих суграђана. С обзиром да жене чине 50 одсто популације, јако су слабо заступљене и то треба да се промени јер оне имају посебан сензибилитет за децу, за старије, имају другачији приступ проблему, као и упорност у њиховом решавању – каже кандидаткиња за чланство у Савету МЗ Коловрат Јелена Томашевић.

Решавање проблема и стварање бољих услова за живот свих становника ове месне заједнице, њена су мотивација за укључивање у рад Савета.

Посебан акценат треба ставити на путну инфраструктуру и канализацију. Улица Љубише Миодраговића, уједно и моја улица, где сам рођена и одрасла, је небезбедна, а фреквенција деце је велика, због школе и вртића. Треба решити ограничење брзине, као и рупе на путу закрпити и обезбедити тротоар. Дечија игралишта су нешто што баш недостаје МЗ Коловрат. Игралиште у вртићу „Миша Цвијовић“ је јако сиромашно, а сматрам да заједничким снагамо можемо побољшати квалитет.

Јелена Томашевић је једна од четири жене кандидаткиње у МЗ Коловрат, од укупно 12 жена у 20 месних заједница, у којима ће бити одржани избори. Осим Коловрата, жене су се кандидовале у месним заједницама Пријепоље, Бродарево, Страњани, Јабука, Дренова и Бабине.

Подели на мрежама

Повезани чланци