Саида Мујезиновић – кандидаткиња за чланство у Савету МЗ Бродарево

Саида Мујезиновић – кандидаткиња за чланство у Савету МЗ Бродарево

На предстојећим изборима за чланове и чланице Савета месних заједница, учествоваће и 12 жена. Међу њима је и Саида Мујезиновић из Бродарева, која жели да својим активизмом и радом допринесе стварању бољих услова за живот свих, али пре свега деце. 

Саида Мујезиновић је једна од три жене које су се кандидовале за чланство у Савету МЗ Бродарево на изборима који су расписани за 20. новембар. Око две године је ангажована у Општинској управи на привремено повременим пословима, а много дуже је активна у свом насељу кроз бројне акције и иницијативе.

Мислим да у Бродареву никад није било млађих кандидата за Савет месне заједнице, да смо се заједно удружили јер желимо да помогнемо нашем месту. Друга ствар, ми знамо да Савет нема много утицаја, али мислим да много захтева може да се шаље из месне заједнице, да се подстичу у локалној самоуправи да људима нешто треба. Није само доћи ту и сести и то је то. Желим да на било који начин, ако треба допис да се пошаље, ја будем део тога и макар на тај начин допринесем – каже кандидаткиња за чланство у Савету МЗ Бродарево Саида Мујезиновић.

Бродареву недостају тротоари, канализација, а посебну пажњу Саида би посветила спортском центру Јалија.

Ми смо сви овде порасли. Ја бих волела да се спортски центар реконструише,  да се уреди, да добијемо све ново. Да добијемо простор за децу, свлачионице и ја ћу на томе радити у наредном периоду. Чак сам била део екипе на сеоским играма која се борила да добијемо нови терен. Ми имамо велики прираштај деце, што је позитивно с обзиром колико људи иде у иностранство, али су ограничени само на овај парк. Имамо спортски стадион који би требало да се што пре санира. Оно што мене као младу особу, будућу мајку занима су те зелене површине, паркови за нашу децу. Много је урађено у последње две године, много тога се променило, али није довољно. Бродаревци ја мислим заслужују више. Самим тим што треба да се боримо да останемо овде, морамо много више да радимо.

Једна је од ретких жена која се у општини Пријепоље кандидовала за укључивање у рад савета.

Жене гледају све из неког другог угла. Ја као млада девојка могу то да потврдим јер не гледам на неке ствари као мушкарци око мене. Наравно да је битно да се жене афирмишу што више, да буду укљученије у све, не само у Савет месне заједнице већ у све ствари које се дешавају у једном месту. Тако сам и ја дошла овде, борбом да се чује глас једне жене.

Избори за савете месних заједница су прилика да грађани укажу поверење новим, младим снагама које су изабрале да животни пут граде у родном месту. Саида је једна од њих и једна од само 12 жена које су исказале жељу и потребу да се посвете раду на побољшању услова живота својих суграђана и суграђанки.

Подели на мрежама

Повезани чланци