ЈКП „Лим“ купује 140 нових контејнера

ЈКП „Лим“ купује 140 нових контејнера

ЈКП „Лим“ надлежно је за одношење комуналног отпада из око 8.000 стамбених и пословних објеката на територији општине Пријепоље. Проблеми у области одлагања отпада су бројни, од највећег еколошког проблема, несанитарне депоније Стањевине, до несавесног понашања грађана и грађанки и недовољног броја контејнера и њихове локације.

Расписали смо набавку за 140 контејнера запремине 1,1 кубни метар и три отворена контејнера величине 5 метара кубних, са којима ћемо неке локације појачати, а на неким локацијама заменити дотрајале контејнере. То нису количине које су довољне да решимо све проблеме, али са можда још једном набавком у следећој години можда бисмо успели да заменимо све и доведемо их у пристојно стање – каже директор ЈКП „Лим“ Енис Мемишаховић.

Иако је услуга одношења комуналног отпада у надлежности ЈКП „Лим“, набавка судова није. Корисници услуге дужни су да обезбеде судове за комунални отпад, али то до сада није био случај.

Ми смо предвидели планом за 2019. годину четири и по милиона за контејнере. Последња озбиљнија набавка контејнера била је пре десетак година. Контејнер је ствар која се хаба и нашом експлоатацијом и несавесном употребом од стране корисника – истиче Мемишаховић.

Рок за достављање понуда је 19. априла, када је и јавно отварања понуда, тако да би нови контејнери на пријепољским улицама могли да се нађу за месец дана.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *