Када ће Пријепоље добити топлану на биомасу?

Када ће Пријепоље добити топлану на биомасу?

Пријепоље је једна од десет општина у којима ће изградња котларница на биомасу, бити финансирана преко кредитног задужења код Немачке развојне банке (KfW). Иако су средства општини Пријепоље на располагању више од две године, помаци у изградњи нове топлане још нису видљиви.

Изградња нове топлане, подразумева да ће са радом престати котларнице у стамбено – пословном блоку Опанак, у Пријепољској Гимназији, Основној школи „Владимир Перић Валтер“ и код Градске апотеке. Са друге стране, нова топлана омогућиће да на систем даљинског грејања буду укључени зграда предшколског објекта,  Електродиструбуција, Музеј, зграда Општинске управе, а можда и Дом културе. Нови систем би требало да омогући прикључење на мрежу и других стамбених зграда и породичних кућа што је само једна од предности коју доноси изградња топлане на биомасу.

Пројектом грејања на биомасу предвиђена је и изградња котларнице на Бријегу, која  би покривала стамбени блок Стадион и највероватније Дом здравља и Болницу. Прелиминарна вредност целог пројекта је око 2.500.000 милиона евра.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *