Канцеларија за младе Пријепоља: “Улепшај некоме матуру – поклони хаљину”

Канцеларија за младе Пријепоља: “Улепшај некоме матуру – поклони хаљину”

Своје активности у протеклом периоду Канцеларија за младе општине Пријепоље усмерила је на лепу и хуману акцију, коју је организовала у свим пријепољским основним и средњим школама. Акција „Улепшај некоме матуру – поклони хаљину“ Канцеларија организује први пут.

Акција подразумева донацију хаљина и пратеће опреме будућим матуранткињама, а слабијег су материјалног статуса и нису у могућности себи то да приуште. Будући да живимо у временима када се тешко зарађује и приходи су ниски у већини породица припрема матураната за прославу матуре  је велики издатак. Да се не би десило да неко због недостатка свечане хаљине не дође на матуру, акаснцеларија за младе је позвала суграђанке које желе и могу да учествују у овој акцији тако што ће поклонити хаљину другој девојци. До сада је прикупљено десетак свечаних хаљина уз које иду и торбице, а КзМ је, преко својих активисткиња које се професионално баве шминкањем и надоградњом ноктију,обезбедила бесплатну шминку и нокте како би на матурској вечери заблистале у пуном сјају – каже координаторка Канцеларија за младе општине Пријепоље Милена Јовановић.

Сам чин донације и давања јако је важан. Да би били хумани није потребно много, поручују из Канцеларије за младе, а још када имате блиске истомишљенике, као што су у овом случају Сарија Џидић и Александра Голубовић, које ће матуранткињама бесплатно радити шминку и надоградњу ноктију, онда је још лакше.

Овим путем позиовам матуранткиње основних и средњих школа да посете Канцеларију за младе, искористе јединствену прилику, дођу и одаберу хаљине за своју матуру и закажу термине за шминкање и нокте. Акција је потпуно анонимна – каже Милена Јовановић и додаје да се лепота даривања и гест хуманости огледа у малим стварима, које у комлету чине велика дела.

Акција још увек траје тако да свако ко је у могућности може да донесе хаљину у просторије Канцеларије за младе и на тај начин помогне девојкама које нису у могућности себи то да приуште. Треба доћи и видети, поручују из Канцеларије, а њихове активисткиње су ту да им помогну при избору.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *