Лош пут највећи проблем мештана Горње Косатице

Лош пут највећи проблем мештана Горње Косатице

Највећи проблем житеља Горње Косатице је пут у који се, како кажу, осим повремених акција које су иницирали и финансирали сами мештани није улагало око тридесет година. Незадовољни односом локалне власти према овом проблему петнаестак мештана и мештанки Горње Косатице дошло је испред зграде општинске управе са захтевом да председнику општине изнесу проблеме који их тиште у овој месној заједници.

Тражимо да нам се поправи пут који повезује Седобро, Косатицу, Правошеву и Бискупиће који је започет да се ради још у време када је Миле Дивац био председник општине, а онда настављен за време Стевана Пурића. Од њих смо још нешто и имали, а од ове Напредне странке и Зиндовића, ама баш ништа. Тражимо само да се поправи колико толико тај асфалт и макадам што је одњела вода, али нико не обраћа пажњу ни за шта – каже мештанин Горње Косатице Вучета Чакаревић.  

Тврде да су им због лошег пута отежани услови пружања медицинске помоћи, али и могућности пласмана пољопривредних производа.

Ја сам срчани болесник, мени кад дође до невоље да немају ова теретна возила не би могао нико да дође да нам укаже помоћ. Ми смо плаћали неколико пута булдожеристима и тегљачим да нам поправљају и насипају пут и лично давали материјал, али то вода однесе, тако да смо без пута. Ја бих волела да се тај пут поправи, иако немам ауто да могу некоме да платим да ме нормално довезе кући или донесе намирнице – објашњава своју, али и муку других мештана Радојка Брајовић.

Вучета Чакаревић додаје и друге проблеме.

Том је народу забрањено да прода стоку коме хоће, него мора месару који га уцењује. Забрањено да сече своју приватну грађу да искористи да заради неку пару од оног што има, него му се и то отима. Само га је оставио да ради горе и да уништава ово што има.

Безуспешно су покушавали да са председником општине ступе у контакт док је екипа ТВ Форум била са њима, али су ипак остали да чекају уз поруку да се надају да ће председник Зиндовић изаћи у Косатицу и обићи пут.

Општинским буџетом за ову годину нису опредељена средства за санацију пута у Горњој Косатици. Буџетом за 2019. годину  једино је планирана санација путног правца Милешева –Доња Косатица у вредности од 7 милиона динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци