Надира Хурић ученица генерације Пријепољске гимназије

Надира Хурић ученица генерације Пријепољске гимназије

Од малена борбена и такмичарски, али фер плеј, настројена Надира Хурић је прва знања стекла у Основној школи „Бошко Буха“ у Ивању, из које је изашла као носилац Вукове дипломе и ученица генерације.То ју је, како каже, додатно мотивисало да настави са успесима и у средњој школи, а дилему није имала када је уписала Пријепољску гимназију.

Мислим да је то права одлука и да је то школа која пружа много знања јер даје добру основу за даље школовање и усавршавање. Гимназија не пружа много практичног знања, али је добра подлога за даље и мислим да сви они који желе да наставе даље школовање треба да упишу Гимназију – каже ученица генерације Пријепољске гимназије Надира Хурић.

Током четворогодишњег школовања у Пријепољској гимназији са успехом се такмичила из бројних предмета. Најбоље резултате остварила је из биологије, хемије и руског језика где је освојила прегршт диплома, медаља и похвала на окружним и републичким такмичењима. Даље школовање намерава да настави на Медицинском факултету у Београду.

То ми је одувек била жеља, да носим бели мантил и да помажем другима. Велику подршку, када је избор факултета у питању, имам од родитеља и брата. Они су подржали сваку моју одлуку до сада и на томе сам им много захвална – искрена је Надира.

Титула ђака генерације значи јој пуно али и додатно мотивише да успехе из Гимназије настави да ниже на пријемном испиту, који је очекује 26. јуна,  и на факултету.

То је велика мотивација и одскочна даска за даље школовање. Много ми значи пре свега зато што нисам носилац Вукове дипломе, за разлику од других који су били у конкуренцији за ову престижну награду, али сам ја успесима на такмичењеима остварила предност у односу на њих и добила ово јако важно признање – каже Надира која се нада ће јој знање стечено у Гимназији, посебно у области биологије и хемије где је имала доста успеха, значити пуно с обзиром на то да планира да студира медицину.

Заједно са ђацима генерације друге две средње школе из Пријепоља, Надира ће 21. јуна бити гост на традиционалном свечаном пријему Карађорђевића на Белом двору.

Више у видео прилогу:

 

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *