Новинарска солидарност – Подршка кампањи Телевизије Форум

Новинарска солидарност – Подршка кампањи Телевизије Форум

Кампању за прикупљање средстава за опремање студија, коју је Телевизија Форум покренула на платформи донације.рс, у претходних девет дана подржали су многи грађани и грађанке Пријепоља и поштоваоци наше телевизије широм Србије. За набавку опреме, која ће омогућити технички квалитетније видео садржаје неопходно је прикупити 474 хиљаде динара. Сав новац који се прикупи и који се донира биће употребљен искључиво за набавку опреме и не може се искористити у друге сврхе.

Бројне медијске куће, међу којима су лист Данас, Цензоловка, Удружење новинара Србије, али и истакнути медијски радници, свесни колико Телевизија Форум и Форум жена Пријепоља значи грађанима и грађанкама Пријепоља и околине, показали су новинарску солидарност подржавши кампању.

У Пријепољу, општини на тромеђи Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, група жена окупљених у невладину организацију окупила је пре више од десет година Телевизију Форум, такоѕвану женску телевизију и храбро уђла у борбу променемедијских политика о којима у медијима, а посебно у локалним срединама , готово увек говоре мушкарци. Т о су храбре жене које мисле, говоре, пишу, стичу знања и деле искуства – отзпорне су и спремне на различите изазове. За мене је Телевизија Форум данас симбол Пријепоља и медиј који треба неговати и подржавати – каже новинарка Новинске агенције „Бета“ Злата Куреш.

НовинаркаТамара Скрозза,такође је подржала нашу кампању.

Телевизија Форум је једина телевизија, једини медиј уопште, не само локални, не само електронски, већ једини медиј у Србији који питање родне равноправности и позицују жена у друштвусматра својим приоритетом. Том темом се баве и други медији, локални, штампани, електронски, али они ту тему третирају као нешто што је секундарно, нешто са чиме се баве када се ништа значајно у друштву не дешава. Нажалост, у нашем друштву се сваког дан дешавају некакве јако битне ствари које нам се у датом тренутку чине јако битним и питање родне равноправности увек се доживљава као секундрано и не толико важно. У том смислу мислим да је позиција Телевизије Форум на неки начин пионирска и мислим да је изузетно важна за наше друштво и за нашу медијску заједницу – истакла је Скрозза.

Ако и ви желите да наставимо са нашом мисијим, да будемо објективни и правовремени, можете нас и ви подржати. Минималан износ подршке је 500 динара. А донирати можете на два начина: онлајн, на старници донације.рс или уплатом на жиро рачун Форума жена Пријепоља  105-2241595-60  Све уплате  биће објављене на сајту донације.рс.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци