Подстицаји општине за набавку јагњади и јуница

Подстицаји општине за набавку јагњади и јуница

Позив се односи на подстицаје за набавку квалитетних приплодних грла јагњади сјеничке оплемењене расе и јуница сименталске расе старости од 12-24 месеца.

Право на подстицаје остварују физичка лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава са активним статусом за текућу годину, имају пребивалиште и баве се пољопривредном производњом на територији општине Пријепоље.

Неопходно је да се за исту инвестицију не користе подстицаји по другом основу, као и да добављач и подносилац захтева нису повезана лица. Да је животиња обележена и регистрована у складу са законом и у власништву подносиоца захтева. Да се грло користи за даљу репродукцију на свом пољопривредном газдинству најмање три године од дана набавке за јагњад и пет година за јуницу.

Такође, да у  Регистру пољопривредних газдинстава има пријављен сточни фонд од најмање 10 приплодних грла оваца или најмање 3 грла крава и јуница на крају инвестиције. Да је извршена набавка минимум 5 грла јагњади, они који немају извршен упис  у РПГ-у  морају  извршити набавку минимум 10 грла. Цена по једном купљеном   грлу  може  износити до 25 хиљада динара са ПДВ-ом. Односно, да је извршена набавка до два грла јуница старости од 12 -24 месеца у моменту издавања рачуна. Цена по  једном купљеном грлу  може  износити  до 200 хиљада динара са ПДВ-ом. Изнад ових износа, подносиоци ће сами сносити трошкове преосталог дела.

Захтеви за одобравање права на подстицаје подносе се на адресу Општинске управе  до 5. септембра ове године. Све детаљније информације о позиву, условима и потребној документацији могу се наћи на сајту општине Пријепоље.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *