Представом „Тарзан“ Дом културе Пријепоље у суботу обележава „Ноћ позоришта“

Представом „Тарзан“ Дом културе Пријепоље у суботу обележава „Ноћ позоришта“

Овогодишњи програм манифестације „Ноћ позоришта“ реализује се под слоганом „Ни на небу…ни на земљи“. Дом културе Пријепоље се и ове године укључио у обележавање овог датума.

Циљ „Ноћи позоришта“ је промоција позоришне сцене у Србији која се у Србији организује већ девету годину, мада се у Европи организује већ 11 година, а Дом културе у Пријепољу већ шесту годину заредом придружије се овој манифестацији. Ове године то ћемо урадити представом „Тарзан“ у режији Аммара Мешића, а у извођењу Дечије сцене Амтерског позоришта Дома Културе – каже уредник филмског и позоришног програма Дома културе Василије Мићовић.

У деветој години постојања манифестације „Ноћи позоришта“ реализован је давно планирани пројекат – портал културе „Theatre book“. Позив за сарадњу у промоцији својих активности на овом порталу добио је и Дом културе у Пријепољу.

Ту је на једном месту организована цела аматерска позоришна сцена у Србији, која приређивањем својих позоришних представа промовише манифестације као што је“ Ноћ позоришта“ – истиче Василије Мићовић.

Вечерња сцена Дома културе већ припрема нову представу „Не играј на Енглезе“ у режији Пријепољца који живи и ради у Сарајеву Адмира Шеховића чија премијера се очекује крајем године. А у плану је и нова дечија представа.

Пошто се 28. марта следеће године навршава 40 година од прве позоришне премијере у Дому културе решили смо да тај дан прославимо тако што ћемо урадити исту представу као и тада, а то је представа „Хајдуци“ по тексту Бранислава Нушића и да са неком пригодном академијом обележимо тај изузетно важан датум – додао је Мићовић.

Представа „Тарзан“ биће одиграна у суботу 23.новембра у великој сали Дома културе у Пријепољу са почетком у 19 сати.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *