Пријепољка успешно води пет вртића у Београду

Пријепољка успешно води пет вртића у Београду

Након завршене Основне школе „Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи и Пријепољске гимназије, Јасмина је школовање наставила на Филозофском факултету у Београду. Са дипломом у руци, схватила је да је посао не чека, ни у Београду ни у свом родном граду.

Отворила сам први вртић пре осам година. Три другарице и ја смо се спојиле и са врло мало средстава и уз помоћ добрих људи из Београда кренуле. Тешко је било првих шест месеци, па и годину дана. Тата ме стално зезао и ословљавао са „волонтер“. Међутим, након годину дана то све постаје озбиљније. Ја отварам фирму, шаљем тати печат тако да више нисам волонтер. Сваки почетак посла, а посебно у Београду  је тежак. Ова врста посла је јако осетљива и не може да функционише по стандардним начинима рекламирања и маркетинга, тако да је требало времена да достигнемо одређени број деце и да упис почне да функционише по препоруци – објашњава своје почетке власница и директорка Дечије куће „Бубамарица“ Јасмина Аљовић.

Годину дана требало је да се прочује прича о четире педагошкиње и њиховом начину рада са децом, након чега је посао почео да се шири.

Ко не рескира, не профитира, тако би се рекло. Ја отварам други објекат и у том тренутку вршим верификацију и добијање лиценце од стране Министарства просвете. Убрзо након тога, јер је посао почео баш брзо да се шири, следеће године отварам два објекта у исто време. Тренутно смо на три локације, на Бежанијској коси, Земуну и Миријеву. Последњи, пети објекат, је отворен пре месец дана – истиче Јасмина уз напомену да „Бубамарица“ тренутно има око 300 малишана и више од 45 запослених. Имамо сјајну екипу људи, који су препознали начин рада и тај званични назив Дечија кућа стварно није клише, већ заиста радимо тако, заједно са децом и родитељима.

Без субвенција државе или града, Јасмина је успела да изгради више него успешан бизнис. У томе јој је помогло и искуство породице, која је већ годинама у предузетничким водама. Како каже, деца из малих средина имају додатну жељу и амбицију да у великим градовима буду успешни.

Нисам сигурна колико сам могла да радим у својој струци и да будем педагог овде негде код нас. Ипак, мени се остварила жеља да будем предузетница, јер имам тај предузетнички дух, кажу да сам га наследила од тате. Упорна сам страшно, тврдоглава и много се радило, никад ми ништа није било тешко. Тако да мислим да је то цена једног успеха: упорност, ризик и јако много рада, а са друге стране подршка породице и пријатеља, без које не бих успела да будем овде где јесам – закључује Јасмина.

Јасминина жеља је да овакав концепт рада предшколских установа заживи и у Пријепољу, јер сматра да су деца у великим градовима привилегована с обзиром на активности које имају на располагању и број садржаја. Своје знање и искуство радо ће поделити и помоћи онима који би тај посао започели у Пријепољу.

 

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *