Седница СО Пријепоље без одборника опозиције – Ко ће коме уши ишчупати?

Седница СО Пријепоље без одборника опозиције –  Ко ће коме уши ишчупати?

Након утврђивања дневног реда, расправа о трећој и четвртој тачки које су се односиле на одлуке о градском, приградском и такси превозу су обједињене, као и 10, 11 и 12. тачка које су се односиле на пословање у прошлој и планове рада за текућу годину Јавног комунaлног предузећа Лим.

Од предложених осам тачака за допуну дневног реда, усвојене су три: два предлога одборника опозиције и један Општинског већа, које је предложило да одборници расправљају о програму пословања Регионалне санитарне депоније Бањица за 2019. годину. Предлог одборника Санџачке демократске партије Есада Хоџића Информација о депонији Стањевине и предлог одборнице Српске радикалне странке Дијане Милановић Информација о реконструкцији Шарамповског моста су усвојени, али то одборнике опозиције није задржало у скупштинској сали. Њихов услов да присуствују седници био је усвајање још два предлога која су се односила на обележавање јубилеја 800 година манастира Милешева и разрешење и именовање директора Центра за социјални рад.

У наставаку седнице није се много коментарисао поступак одборника опозиције, низала се тачка за тачком, расправа без много критика и указивања на евентуалне пропусте. Хвалио се рад директора Јавног комуналног предузећа Лим, Дома здравља, Дечије установе Миша Цвијовић, Центра за социјални рад … а директори се захваљивали и констатовали да таквог успеха не би било да немају добру сарадњу са локалном самоуправом и да се надају таквој подршци и убудуће. Помињана су нека слова закона и како локална самоуправа све чита и пише онако како је прописано. Тако је било са Одлукама о градском, приградском и такси превозу, израдом стратешке процене утицаја на животну средину минихидроелектрана Липовица и Вир, избора вршиоца дужности директора Дома културе… Расправе о додели награда поводом Дана општине није било, као ни о зоохигијени, димничарским услугама, изменама и допунама статута Музеја у Пријепољу. Није нико хтео ни да образлаже и расправља како су у прошлој години трошили буџетски новац и шта планирају у овој Општински штаб за ванредне ситуације, Музеј, Библиотека Вук Караџић, Црвени крст, Дом културе …

Током расправе о наративном и финансисјком извештају о раду у прошлој години Центра за социјални рад, дошло је до вребалног окршаја одборника Странке правде и помирења Самира Тандира и одборника Демократске партије Санџака Бахрије Бегановића.

Све се смирило релативно брзо, расправа је настављена у мирном тону. Обећан је велелепан мост у Шарампову, обећано је да ће кула од смећа Стањевине бити санирана. Све је обећано, а на крају седнице нису усвојени предлози опозције: Информација о депонији Стањевине и Информација о реконструкцији Шарамповског моста. Рекоше, опет по закону, јер скупштина не усваја информације.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *