Владајућа коалиција бојкотовала седницу СО Пријепоље

Владајућа коалиција бојкотовала седницу СО Пријепоље

На тренутак све је личило да теку припреме за конфернцију за медије, јер се на седницу скупштине општине више појавило представника медија него одборника. Да се одборници позиције неће појавити било је потпуно јасно када је председница Скупштине општине Стана Марковић рекла да нема услова да седница буде одржана. Од укупно 41 одборника, на седници се појавило осам, а председници Скупштине општине одсуство је пријавило шест – пет позиције и један опозиције.

Седница је заказана у регуларном року, по редовном поступку, ја не могу сањати ко ће од одборника присуствовати, одборници су власници својих мандата. Овде чак ни свих 14 одорника који су захтевали да се седница одржи и закаже, нису дошли, што је врло симптоматично. Молим све одборнике убудуће кад захтевају овакво заказивање седнице да размисле да ово све кошта. Ми смо за данас обезбедили телевизијски пренос, ангажовали обезбеђење, умножили материјал, поделили га одборницима, а то све кошта – објашњава председница СО Пријепоље Стана Марковић.

Ни одборнике позиције није много интересовало што ће узалудно бити бачен новац за одржавање ове седнице. Њихова рачуница свела се само да не удовоље захтеву одборника опозиције да седница буде одржана. Опозиција сматра да представницима власти није важно да расправљају о тачкама које су предложили: разрешење директора Центра за социјални рад Пријепоља, информација о затварању несанитарне депоније Стањевине, извођење радова на санацији пута Kоловрат – Сељашница и обележавање јубилеја 800 година манастира Милешева.

Нисмо ово очекивали од одборника позиције. Ово је нешто што већ имамо три године: неодговорност општинске власти. Они су своје одборнике наговорили да данас не дођу на седницу. Ја сам то од њих и очекивао, али од одборника позиције не – каже шеф одборничке групе Санџачке демократске партије Есад Хоџић.

Изненађен је и амостални одборник СО Пријепоље Вукосав Томашевић.

У низу разних чуда која се дешавају кад је у питању локална власт у Пријепољу, ево данас имамо и најновије, а то је да власт бојкотује седницу. Бојкот је посао опозиције. Они мисле да су овим бојкотовали нас из опозиције, уствари, они су бојкотовали сами себе, бојкотовали су своје обавезе, бојкотовали су ове животне теме које смо ми предложили, фактички, они су данас бојкотовали грађане – закључује.

Председница Скупштине изразила је сумњу да ли су потписи одборника опозиције који су поднели захтев за одржавање седнице, уопште валидни.

У поређењу са потписима са евиденције о присутности на седницама Скупштине, поједини потписи нису идентични. Али, то нека провере надлежни органи да ли се ради о неким фалсификатима.

Датум поновног сазивања 24 седнице биће утврђен када се стекну сви неопходни услови, најавила  је председница скупштине Стана Марковић.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *