Туристичка организација и Библиотека добијају нове директорке

Туристичка организација и Библиотека добијају нове директорке

Сабира Хоџић и Илда Чоловић, кадрови Странке правде и помирења, неће бити више на челу Библиотеке „Вук Караџић“ и Туристичке организације Пријепоље, одлука је Општинског већа, о којој ће коначну реч дати Скупштина општине Пријепоље. За нове вршитељке дужности већници ће Скупштини предложити Марију Свичевић и Драгану Вараклић.

Одмах након што су већници усвојили програме рада и финансијске планове Туристичке организације Пријепоље и Библиотеке „Вук Караџић“, које су већ неко време биле у блокади, већници су предложили смену вршитељки дужности директорки. Усвојен је предлог о разрешењу дужности Илде Чоловић, којој је једногодишњи мандат истекао крајем фебруара, и именовању мастер економисткиње Драгане Вараклић, на ту функцију. У Библиотеци „Вук Караџић“ је са места вршитељке дужности директорке разрешена Сабира Хоџић, а предложена за именовање дипломирана психолошкиња Марија Свичевић. Као разлози за смену, наведени су лоши резултати, незадовољавајући однос са извршном власти, самовољно доношење одлука и поступање…

Институције су формиране да спроводе политику нас овде. Никакве самосталне одлуке, никакви договори и утицај са стране не могу да превагну и узму примат док сам ја овде. Док сам ја председник и док сам на овој функцији, радићу само у складу са законом и у интересу грађана – истакао је на седници већа председник Општине Пријепоље Владимир Бабић.

Једини већник који је био против ових одлука, члан Странке правде и помирења Мерсид Мекић упорно је питао одакле оваква одлука сад, са којим основом и са ким је договорена.

Мерсид Мекић је рекао Бабићу да је требало да позове коалиционо веће и да тамо договори све што треба.

Ја лично или ови, питају ли се ови људи нешто? Ови се људи не питају ништа – истакао је Мекић.

Бабић је поручио да је са овим одлукама Општинско веће почело да враћа ствари на своје место и да је ово тек почетак.

Извршићемо проверу рада свих функционера и постављених лица у свим установама и институцијама. Не треба да нас грађани критикују и да нам указују на пропусте јер довољно смо јаки, спремни и одлучни да преиспитамо рад сваког функционера и његово учешће у вршењу власти. Од свих функционера очекујемо да раде у интересу грађана и да раде у складу са законом. Ми смо имали несугласице око комуникације, доношења одлука, око самог функционисања ових установа па и око конкурса за запошљавање, о коме ми још немамо детаљне информације и наравно да све надлежне институције треба да се баве спровођењем тог конкурса. Уколико се испостави и да ту постоје неке неправилности и да нису радили у складу са законом, конкурс ће бити поништен – истакао је Бабић.

Досадашње вршитељке дужности у ове две установе, на основу конкурса за пријем у радни однос, запослиле су укупно четири особе. Дипломирани економиста Небојша Свичевић и Елмедина Спахић, струковна санитарно-еколошка инжењерка новозапослени су у Туристичкој организацији, док су архитекткиња Илда Чоловић и правник Белмир Мујезиновић примљени у Библиотеку. Ова запошљавања била су кап која је прелила чашу и која су довела до комешања у владајућој коалицији.

Подели на мрежама

Повезани чланци