У току семинар о унапређењу професионалних и етичких стандарда медија у области информисања о корупцији

У току семинар о унапређењу професионалних и етичких стандарда медија у области информисања о корупцији

Форум жена Пријепоља и ТВ Форум организују дводневни семинар за новинаре и новинарке локалних медија на Златару, са циљем унапређења професионалних и етичких стандарда медија у области информисања о корупцији.

Где на интернету пронаћи информације, како успешно претраживати Гоогле и како доћи до добре приче, неке су од тема које ће новинарима и новинаркама локалних медија, чланицама Локал преса представити предавач Александар Ђуричић, слободни новинар који је у својој каријери био главни уредник неколико медија.

Семинар се односи на унапређење медијског и новинарског професионализма, новинарске аутономије и саморегулације, јачање стручних капацитета новинарског и менаџерског кадра у стратешким областима државе, подизање нивоа медијске писмености учесника у медијском сектору, као и свих грађана Републике Србије, у циљу остваривања улоге медија као једне од значајних мера за превенцију и сузбијање корупције у Републици Србији.

Пројекат, у оквиру кога се семинар одржава, има за циљ да допринесе спровођењу Стретегије за борбу против корупције на локалном нивоу. Чињеница је да су новинари/ке изложени свакодневним притисцима који резултирају ограничавањем слобода и права. Финансијска зависност медија и ниске зараде  утиче на смелост новинара/ки да истражују било шта што има  везе са неким од представника власти или политичких партија. Кроз размену искустава и едукацијом  подижу се  капацитети запослених у медијима и стварају болји услови за правовремено и објективно извештавање  о корупцији.

Семинар се одржава  у оквиру пројекта „Унапређење  професионалних и етичких стандарда медија у области информисанја о корупцији“, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *