Фестивал аматерских позоришта Западне Србије од понедељка у Пријепољу

Фестивал аматерских позоришта Западне Србије од понедељка у Пријепољу

Током седам дана трајања фестивала, који Дом културе у Пријепољу, у новом издању, организује већ девет година, пријепољска публика имаће прилику да погледа укупно седам представа – шест у такмичарском делу и представу „Блиски странци“ позоришта из Крушевца, која ће наступити у ревијалном делу завршне вечери фестивала.

Василије Мићовић, уредник позоришног и филмског програма Дома културе
У понедељак 20. маја на репертоару је „Безимена представа“ у извођењу Гимназије „Свети Сава“ из Пожеге. У уторак нам гостују наше комшије из Прибоја са представом „Студенткиња“, у среду наступамо ми са представом „Пуковник птица“, док нам у четвртак гостује драмско позориште из Љубовије са представом „Народни посланик“. У петак нас очекује представа „Хамлет у селу Мрдуши Доњој“, позоришта „Раша Плаовић“ из Уба, док такмичарски део фестивала завршавамо у суботу, када нам гостује позориште из Љубовије са представом „Херој нације“ – рекао нам је уредник позоришног и филмског програма Дома културе Василије Мићовић.

Селектор овогодишњег фестивала је Александар Саша Волић, кога је предложио и именовао Савез аматера Србије. Он ће, заједно са жиријем публике, донети одлуку о појединачним наградама за најбољу главну женску и мушку улогу, епизодну женску и мушку улогу и за најперспективнијег младог глумца. Ту су и награде за најбољу режију, сценографију, костимографију и главна награда за најбољу представу фестивала која ће изборити право наступа на Савезном фестивалу аматерских позоришта Србије која се традиционално одржава у Кули.

Аматерско позориште Дома клултуре Пријепоље на фестивалу ће учествовати са представом „Пуковник птица“ чију режију потписује Дени Мешић. То право су стекли добрим пласманон на Фестивалу аматерских позоришта Златиборског округа, који је прошлог месеца одржан у Бајиној Башти.

Наша очекивања су велика и велика нам је част што смо се уопште квалификовали на овај фестивал Западне Србије. Очекујемо доста и надам се даљем пролазу – оптимистичан је Мићовић.

Представе  почињу у 20 сати. Комплет карата за цео фестивал кошта 500 динара, док појединачне карте коштају 100 динара. Фестивал аматерских позоришта Западне Србије заједнички организују Дом културе, општина Пријепоље и Савез аматера Србије.

Опширније у видео прилогу:

 

 

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *