Нино Брајовић: У Пријепољу поникли људи значајни за историју српског новинарства

Нино Брајовић: У Пријепољу поникли људи значајни за историју српског новинарства

Генерални секретар Удружења новинара Србије Нино Брајовић посетио је Пријепоље поводом 70 година листа „Полимље“ и том приликом директору и главном и одговорном уреднику листа Горану Рековићу уручио Златну повељу УНС-а, за седам деценија успешног рада и трајања. У Пријепољском музеју обишао је изложбу „90 година новинарства у Пријепољу“.

Фото: Полимље

У Музеју је представљена читава плејада људи који су били значајни не само за новинарство Пријепоља и Полимља него и за српско новинарство, рекао је Нино Брајовић, генерални секретар Удружења новинара Србије. Они су имали и дара и куражи да се баве добрим и критичким новинарством, чија је главна функција да омогући грађанима да буду информисани како би доносили квалитетне одлуке. У томе су медији данас у дефанзиви, пре свега због лошег економског положаја. У најтежој ситуацији су локални медији, пре свега штампани, рекао је Брајовић.

Нино Брајовић и новинар Едиб Хонић из Сјенице, члан Извршног одбора УНС-а, уручили су главном и одговорном уреднику „Полимља“ Горану Рековићу Златну повељу УНС-а, за седам деценија успешног рада. Потом су у Музеју у Пријепољу обишли изложбу „90 година новинарства у Пријепољу“. Дочекали су их некадашњи уредници, директори и чланови редакције „Полимља“ Велибор Маринковић, Мухарем Мутабџија, Изет Кријешторац и Мемнуна Цмиљановић, а аутор изложбе Милан Цмиљановић им је презентовао све поставке пријепољског Музеја и захвалио се Удружењу новинара Србије на подршци приликом конкурисања за средства код Министарства културе и информисања. Брајовић је збирци Музеја поклонио Хронику УНС-а од 1941. до 2006. године, аутора Мила Недељковића, новинара и етнолога. Обавеза новинара је да следи јавни интерес, а посао новинара да се бори против зла и неправде. То није само професија већ је мисија и начин живота, а то, у најбољем светлу, показује и изложба посвећена новинарству у Пријепољу, рекао је Брајовић.

Погледајте више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци