Нове семафоре у Вакуфу поставиће фирма “Светломатик” из Ужица

Нове семафоре у Вакуфу поставиће фирма “Светломатик” из Ужица

Посао уградње и постављања вертикалне, хоризонталне и светлосне сигнализације на раскрсници улица Владимира Перића Валтера и Милешевске у Вакуфу, вредан нешто више од 4 милиона динара са ПДВ-ом, поверен је фирми „Светломатик“ из Ужица, која је поставила и семафоре код Дома културе.

Јавна набавка за замену семафора у Вакуфу расписана је крајем маја, да би већ почетком јуна била заустављена због поднетог захтева за заштиту права у поступцима јавних набавки. Захтев је поднела фирма „Процесор електроника д.о.о.“ из Ваљева, који је Републичка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки одбила као неоснован. Након тога, општина Пријепоље продужила је рок за јавну набавку за уградњу и постављање вертикалне, хоризонталне и светлосне сигнализације на раскрсници у Вакуфу, прво до 30. јула, а затим до 3. августа, када је било заказано јавно отварање понуда.

Јавном набавком, предвиђено је да раскрсница у Вакуфу располаже са пет возачких и четири пешачке сигналне групе и две условне. На пешачким прелазима предвиђена је уградња бројачких дисплеја који пешацима непрекидно приказују преостало време до истека актуелног сигнала.

Рок за постављање семафора је 30 календарских дана од дана увођења извођача у посао.

Нови семафори значајно ће допринети безбедностиу у граду јер на овој раскрцници већ неколико дана уоште не раде, а и раније су се често кварили.

Подели на мрежама

Повезани чланци