Хотел Милешева и бaзен у Пријепољу продати фирми из Београда „Мали кућни апарати“

Хотел Милешева и бaзен у Пријепољу продати фирми из Београда „Мали кућни апарати“

Hotel Mileševa i bezen u Prijepolju prodati su firmi iz Beograda „Mali kućni aparati“ za 18,5 miliona dinara, što je za 88 miliona manje od procenjene vrednosti. Ovu odluku doneo je odbor poverilaca na zahtev stečajnog upravnika, jer su tri pristigle ponude za kupovinu imovine Putnika bile niže od 50% od procenjene vrednosti.

Процењена вредност зграде хотела Милешева у Пријепољу са базеном, спортским тереном и ситним инвентаром, опремом и моторним возилима, износила је нешто више од 106,5 милиона динара. Највећа понуда на другој оглашеној продаји Путника у октобру ове године  је била од фирме из Београда „Мали кућни апарати“ – 18,5 милиона динара, што је за 88 милиона мање од процењене вредности, односно, Путник је купљен за цену која износи тек 17,4 одсто од процењене вредности. Према подацима на сајту Агенције за привредне регистре, директорка  фирме је Санида Џанџановић.

За разлику од првог пута, када је продаја била оглашена методом јавног надметања, друга продаја непокретне и покретне имовине обављена је јавним прикупљањем понуда, што је битно утицало на цену по којој се продаје имовина. Од продаје су изузети oбјекти на Јабуци и Меморијални комплекс Бошко Буха.

Продаја Угоститељско туристичког предузећа „ПУТНИК Пријепоље“ методом јавног надметања први пут је оглашена 25. јануара ове године и била је подељена у три продајне целине. С обзиром да до назначеног рока није уплаћен ни један депозит, нити банкарска гаранција, Комисија је прогласила јавно надметање неуспелим. Почетна цена на првој оглашеној продаји износила је нешто вишеод 53 милиона 200 хиљада динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци